Pagājušājā nedēļas nogalē Rīgā, Kērlinga hallē notika pirmais Latvijas čempionāts kērlingā sieviešu senioru komandām.

Kērlings Latvijā ir salīdzinoši jauns sporta veids, čempionāta organizators - Latvijas kērlinga asociācija šogad atzīmē savu 20 gadu pastāvēšanu, tāpēc vēl maz kērlingistu, kas varētu cīnīties senioru konkurencē. Šopavasar pirmo reizi Latvijas čempionātā tika pieteiktas divas sieviešu senioru komandas - Ventspils kērlinga kluba komanda VKK/Millere un sporta kluba ''OB'' komanda SK OB/Regža no Rīgas.

Komandas čempionātā cīnījās līdz trīs uzvarām. Lai gan ventspilnieces čempionātu sāka ar divām uzvarām, par čempionu titulu nācās vēl sūri pacīnīties, jo trešo un ceturto spēli uzvarēja rīdzinieces. Piektajā spēlē Ventspils kērlinga kluba komandai izdevās lieliska spēles vidusdaļa, un rezultātā pelnīta uzvara un Latvijas kērlingā pirmais sieviešu senioru čempionu tituls.

Ventspils komandā cīnījās komandas skips Gunta Millere, Inga Apmane, Dace Zīle, Elēna Kāpostiņa, rezervē Marta Kozinda.

Līdz ar Latvijas čempionu titulu ventspilnieču komanda ir izcīnījusi tiesības pārstāvēt Latviju pasaules senioru čempionātā, taču tā kā 2020./2021. gada sezonā pasaules senioru kērlinga čempionāts ir atcelts, tad šī Latvijas čempionāta uzvarētājas kļūs par Latvijas izlasi nākamajā sezonā, gadījumā, ja nebūs iespēja noteikt izlases.

Ar visiem Latvijas čempionāta rezultātiem var iepazīties Latvijas kērlinga asociācijas mājaslapā www.curling.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: