Hokeja vārtsargs Mareks Mitens pēc veiksmīgas NCAA sezonas noslēdzis līgumu ar Amerikas Hokeja līgas komandu Binghemptonas Devils.

Mareks Mitens ASV studentu sacensībās aizvadīja četras sezonas, pārstāvot Augšezera Universitātes Lakers. 23 gadus vecajam vārtsargam šī sezona izvērtās ļoti veiksmīga – viņš aizveda savu komandu līdz WCHA konferences čempiones titulam un kopā ar to piedalījās NCAA izslēgšanas spēlēs.

Ventspilnieks piedalījās 25 spēlēs, vidēji spēlē ielaida tikai 1.96 vārtus (komandas rekords) un atvairīja 93.0% pretinieku metienu (otrs labākais rādītājs universitātes vēsturē). Viņa sniegums tika novērtēts ar vietu WCHA otrajā simboliskajā izlasē. Viņa statistika šosezon abos rādītājos bija starp desmit labākajiem visā NCAA. Mitens pēc savas NCAA karjeras beigām spers pirmos soļus profesionālajā hokejā un darīs to Amerikas Hokeja līgas Binghemptonas Devils sistēmā. Viņa universitātes komanda paziņojusi, ka noslēgs profesionālais līgums un viņš pievienojies NHL kluba Ņūdžersijas Devils fārmklubam.

Devils AHL komandas sastāvā ir trīs vārtsargi, un šosezon visvairāk spēļu pagaidām ir aizvadījis Šveices vārtsargs Žils Sens, vidēji spēlē ielaižot 3.41 vārtus un atvairot 89.8% pretinieku metienu. Jāpiemin, ka janvārī Devils noslēdza līgumu arī ar leģendārā vārtsarga Martēna Brodēra dēlu Žeremī Brodēru, kurš gan AHL līmenī vēl nav aizvadījis nevienu spēli.

AHL regulārā sezona ilgs līdz maija vidum, bet Binghemptonas komanda šobrīd nav parāk labās pozicijās, lai cerētu uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: