Čehijas hokeja Ekstralīgā ventspilniekam Uvim Balinskim un viņa pārstāvētajai komandai Verva izdevies izcīnīt piecas uzvaras pēc kārtas, trīs reizes pieveicot arī turnīra tabulas galvgaļa komandas.

Lielākā daļa februāra komandai Verva bija pagalam nesekmīga, jo zaudējumu bija krietni vairāk par panākumiem, bet atmoda tika sākta ar tabulas viducī esošās Pardubices Dynamo pieveikšanu, turklāt viesos. Izšķirošais pārsvars tiks panākts pēdējā trešdaļā, kurā izdevās iemest divus vārtus, nodrošinot uzvaru 3:1. Balinskis šajā mačā palika bez rezultativitātes punktiem, lai gan vārtus apdraudēja trīs reizes, bet nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Izbraukumu sērija tika turpināta ar Ekstralīgas tabulas apakšgala komandas Olomouc pieveikšanu 2:1 (Uvim viens metiens pa vārtiem, viens bloķēts metiens), bet tālāk sekoja viesošanās Prāgā un tikšanās ar vieniem no čempionāta favorītiem Spartas hokejistiem. Verva rezultātu atklāja jau otrajā minūtē, bet vēlreiz vadībā izvirzījās 15. minūtē un tūlīt pat iemeta arī trešos – 3:1! Otrajā periodā mājinieku vārti tika iekaroti vēlreiz, šoreiz izmantojot divu vīru pārsvaru, bet pēdējā trešdaļā Sparta prata atgūt tikai vienu ripu – liela Verva uzvara 4:2! Gan Balinskis, gan otrs latviešu aizsargs Oskars Cibuļskis nopelnīja lietderības koeficientu +2, kas aizsargiem laikam jau ir lielākais kompliments.

Savā laukumā Litvīnovas komanda atgriezās ar vēl vienu smagu pārbaudījumu, jo pretī nāca pirmā trijnieka komanda Mlada Boleslav, ko vienreiz bija izdevies pieveikt viesos, bet mājās tika piedzīvots zaudējums 2:4. Pēc pirmā perioda vadībā bija viesi, toties otrajā mājinieki sarīkoja īstu vārtu gūšanas festivālu – otrajā minūtē tika panākts 1:1, bet sešas minūtes līdz trešdaļas beigām tablo rādīja jau 5:2 Vervas labā, turklāt visi vārti tika gūti vienādos sastāvos. Izšķirošajā periodā Mlada Boleslav prata pietuvoties, tomēr pēdējā minūtē dabūja ripu tukšos vārtos – 6:3. Abiem Latvijas izlases aizsargiem šoreiz pat +3, bet Balinskis atzīmējās arī ar rezultatīvu piespēli (seši metieni (!), viens bloķēts metiens).

Jau nākamajā mačā panākumu sērija draudēja pārtrūkt, jo jātiekas bija ar tabulas līderiem un stabiliem čempionu titula pretendentiem Oceláři Třinec, turklāt viesos, taču trīs punkti atkal ceļoja uz Litvīnovu. Verva rezultātu atklāja mača 17. minūtē, bet otrā periodā 24. sekundē panāca jau 2:0. Tomēr līderi paliek līderi. Otrajā periodā tika atgūta viena ripa, bet trešā periodā ievadā, brīdī, kad uz noraidīto soliņa atradās Balinskis, mājinieki panāca arī 2:2. Tomēr nepagāja ne četras minūtes un priekšā atkal bija viesi, bet šis rezultāts vairs nemainījās – 3:2 piektā uzvara pēc kārtas. Uvim šoreiz trīs bloķēti metieni un lietderības koeficients +1.

Verva rēķinā 50 mačos ir 69 punkti, kas pagaidām gan ļauj ieņemt vien 11. vietu, toties 12. atrodas desmit punktu attālumā, bet pakāpšanās augstāk ir krietni tuvāk – septiņi punkti līdz septītajai vietai. Tīri teorētiski, jau šovakar uzvaru sērijai ir jāturpinās, jo mājās jāuzņem līgas vājākā komanda Madeta Motor.

Balinskis piedalījies 46 komandas mačos, kuros atzīmējies ar pieciem vārtu guvumiem un desmit rezultatīvām piespēlēm. Pēdējā laikā krietni izdevies uzlabot lietderības rādītājus. Sezonas ievadā tas sasniedza pat -16, bet tagad šajā statistikas ailītē ir nulle,

Pilnu Ekstralīgas tabulu var apskatīt ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: