Ventspils Tūrisma informācijas centrs (TIC) ieguvis ''Gājējam draudzīgs'' zīmi, kas sniegs iespēju garās distances gājējiem zināt, ka TIC ir vieta, kurā varēs iegūt plašu informāciju par dažāda veida pārgājienu maršrutiem un saņemt saistošus pakalpojumus.

Līdz ar dažādu ierobežojumu ieviešanu visā pasaulē, visa veida atpūta dabā, tajā skaitā garie distanču pārgājieni ir kļuvuši par vienu no iecienītākajiem laika pavadīšanas veidiem.

''Gājējam draudzīgs/Hiker-friendly'' zīme tiek piešķirta tūrisma pakalpojumu sniedzējiem Baltijas valstīs. Tā parāda, ka uzņēmums saprot un respektē kājāmgājēju vajadzības, un var justies gaidīts, piedāvājot kājāmgājējiem būtiskus un nepieciešamus pakalpojumus - pilnvērtīgu informāciju par maršrutu, par pilsētā un novadā esošajiem tūrisma apskates objektiem, maršrutiem, takām un transporta iespējām. Informācijai ir jābūt pieejamai vismaz vienā starptautiskā valodā, vēlams, lai tā būtu angļu valoda, kā arī jānodrošina pieeju dzeramajam ūdenim, pirmās palīdzības aptieciņai, elektroierīču uzlādei un interneta izmantošanai.

Atbilstību kritērijiem un gatavību uzņemt kājāmgājējus izrādīja arī Ventspils novada uzņēmumi. Par Ventspils pusē ''Gājējam draudzīgiem'' tika atzīts Ventspils TIC un četras Ventspils novada naktsmītnes, tostarp: ''Pilsberģu krogs'', brīvdienu māja ''Atvari'', brīvdienu mājas ''Zemzari'' un apartamenti ''Jūrkalne Šalkas''.

Tuvojoties aktīvai pārgājienu sezonai, kājāmgājēji tiek aicināti apmeklēt Ventspils TIC un uzzināt par aktuālākajiem maršrutiem un apskates objektiem novadā, izmantojot plašo brošūru un vietējo maršrutu klāstu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: