Volejbola klubs Ventspils aizvadījis pēdējo maču Latvijas volejbola čempionāta 1. līgas regulārajā sezonā, kurā ierindojas piektajā vietā.

Viesos šoreiz bija ieradušies Bauskas volejbolisti, kuri turnīra tabulā atradās pirmspēdējā 10. vietā un izslēgšanas spēlēs vairs nevarēja iekļūt. Savukārt ventspilniekiem šī spēle bija ļoti svarīga, jo uzvaras gadījumā izdotos nosargāt piekto vietu regulārajā sezonā. Ar drošu uzvaru 3:0 ventspilnieki arī prata to paveikt un ar patīkamu dāvanu sveikt jubilāru Māri Biti.

Pirmo setu abas komandas uzsāka līdzīgā manierē, punktus gūstot gan ar uzbrukumiem, gan blokiem, kā arī neiztika bez dažādām kļūdām servējot un uzņemot serves. Tomēr nedaudz veiksmīgāki bija viesi no Bauskas, kas spēja iegūt pat piecu punktu pārsvaru 8:13. Tuvojoties seta galotnei, ventspilnieki palēnām viesu pārsvaru samazināja un spēja panākt neizšķirtu 21:21. Saspringtā seta galotnē VK Ventspilsspēlētāji prata izcīnīt uzvaru 26:24.

Otrajā setā Bauskas nespēja izrādīt nopietnu pretestību, ko varēja redzēt arī uz rezultātu tablo – 11:5 par labu mājiniekiem. Šajā brīdī ventspilnieki sāka mainīt sastāvu un ļāva atpūsties pamatspēkiem, tomēr seta galotnē VK Ventspils pārsvaru tikai palielināja un otro setu uzvarot ar graujošu 25:10.

Trešajā setā ventspilnieki ātri prata iekrāt sešu punktu pārsvaru 10:4, bet tad sekoja daudz kļūdu, kas ļāva Bauskas komandai izlīdzināt rezultātu (21:21). Tomēr seta izskaņa atkal piederēja mājiniekiem, kas svinēja uzvaru setā 25:22, kā arī uzvarēja visā spēlē ar pārliecinošo 3:0.

Uzvara regulārās sezonas pēdējā spēlē ļāva ventspilniekiem nosargāt piekto vietu turnīra tabulā, kas nozīmē, ka izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā būs jāspēlē pret regulārās sezonas ceturtās vietas īpašnieci RTU UPS komandu. Izslēgšanas spēles sāksies jau nākamajā nedēļas nogalē.

Apskati attēlus!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: