Policijas rīcībā pašlaik nav informācijas, ka abi ugunsgrēki, kas vakar notika pilsētas centrā, izraisīti ļaunprātīgi, informē Ventspils policijas iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons.

Policija pagaidām arī nesaista abus pirmdien notikušos ugunsgrēkus. Jau ziņots, ka agrā pirmdienas rītā Kuldīgas ielā izdega kādas daļēji apsaimniekotas ķieģeļu ēkas mansards, bet vakarpusē ugunsgrēks izcēlās netālu esošās Kuldīgas ielas 11. mājas pagalmā, kur dega malkas šķūnīši 120 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils daļas komandieris Andis Šulcs atzina, ka arī šķūnīšu īpašnieki šo ugunsgrēku īpaši nesaistot ar iepriekš notikušo ugunsgrēku. Īpašniekiem samērā bieži nācies no šķūnīšiem dzīt ārā alkohola lietotājus un smēķētājus.

Ugunsgrēks Kuldīgas 28. mājas bēniņos izcēlās ap plkst. 5 un tajā pilnībā izdedzis ēkas mansards, iebrucis ēkas jumts, kā arī pamatīgi cietis pirmajā stāvā esošais zooveikals. Dzēšanas darbu laikā iebrukuši tā griesti, turklāt telpas pamatīgi pielijušas. Lai gan zivtiņas, kas veikalā atrodas vairākos akvārijos, izdzīvojušas, pārdevējas, kuras Ventas Balss sastapa nelaimes vietā, spriež, ka daļa no tām tomēr varētu aiziet bojā. Vēl bēdīgāks ir fakts, ka tagad abas sievietes palikušas bez darba.

«Esam šokā... Piepeši esam palikušas bez darba un nezinām, kas būs tālāk. Mēģināsim te saglābt, kas glābjams, bet skaidrs, ka lielākā daļa preču nebūs lietojama un ticamākais, būs nepieciešamas arī citas telpas,» ar rūgtumu stāsta pārdevējas.

Savukārt vakarā Kuldīgas ielā 11 dega malkas šķūnīši, turklāt ugunsgrēks draudēja izplatīties arī uz blakus esošo ēku Kuldīgas ielā 9/2, kurā izvietoti vairāki biroji. Ugunsgrēkā nodega 10 šķūnīši, ka arī aizdegās blakus ēkas jumts apmēram četru kvadrātmetru platībā. "Jāuzteic šīs biroju ēkas darbinieki, kuri brīdī, kad pārtrūka ūdens padeve, savu īpašumu aizsargāja ar ugunsdzēšamajiem aparātiem," atzina Šulcs, piebilstot, ka ēka nav stipri cietusi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: