No 25-27. februārim Lietuvas galvaspilsētā Viļņā starptautiskajā tūrisma gadatirgū „Vivatour 2011” Ziemeļkurzeme un Sāremā sala tiek prezentēs kā vienots tūrisma reģions.

 Šī būs jau piektā izstāde, kur kopējā stendā strādās Ventspils, Talsu un Kuresāres Tūrisma informācijas centra darbiniekiPabūts jau izstādēs Pēterburgā, Rīgā, Tallinā un Helsinkos un tās apliecinājušas, ka apmeklētāji ir gatavi izmēģināt jaunus maršrutus. ERAF projekta „Viens atvaļinājums – divas valstis" ietvaros izstrādāti pavisam trīs maršruti, kas piecās valodās prezentēti jaunajos bukletos „Ziemeļkurzemes tūrisma maršruti”. Izstādes apmeklētājiem par Ventspili būs pieejams arī jaunais tūrisma buklets lietuviešu, krievu un angļu valodā un Ventspils muzeja speciālistu sagatavotais buklets par Mazbānīti.

 

Atšķirīga ir abu valstu – Latvijas un Igaunijas - pieredze darbam Lietuvas tirgū. Igauņi tur līdz šim maz reklamējušies un šogad pirmo reizi būs pārstāvēti tik plaši. Savukārt Ventspils, prezentējot jaunos maršrutus Lietuvā, varēs balstīties uz pieredzi, kas gūta sadarbībā ar Klaipēdas kolēģiem. Tās rezultātā tika izstrādātstūrisma ceļš „Baltijas krasts” (Klaipēda - Liepāja - Ventspils), kas nu guvis turpinājumu līdz Sāremā salai Igaunijā. Ventspilī patlaban norit spraigs darbs, lai šajā vasarā varētu uzsākt satiksmi jaunajās prāmju līnijās Ventspils – Sāremā – Ventspils un Ventspils – Gotlande – Ventspils, kas nodrošinātu vēl plašākas ceļošanas iespējas.

Lietuvas tirgus Ventspilij ir galvenais ārzemju tirgus, ko apliecina ar katru gadu pieaugošais lietuviešu tūristu skaits pilsētas naktsmītnēs un apskates objektos. Ventspils uzņēmēji atzīst, ka liels atspaids viņu darbībai ir Ventspils pilsētas domes realizētās mārketinga kampaņas, kas uzrunā lietuviešu ceļotājus viņu dzimtajā valodā. Jau vairākus gadus laikraksta „Lietuvas Rytas” lasītāji saņem Ventspils Tūrisma avīzi, ir izdots bērnu buklets, bet no 2009. gada informācija par Ventspils tūrisma jaunumiem lietuviešu valodā pieejama tūrisma portālāwww.turizmoverslas.lt.

Lai labāk izprastu kaimiņu vēlmes attiecībā uz naktsmītnēm, Ventspils pilsētas dome organizēja konkursa "Labākais izmitināšanas uzņēmums Ventspilī " laureātiem pieredzes apmaiņas braucienu uz Palangu. Pērn visas tūrisma sezonas garumā informācija par Ventspilī notiekošajiem pasākumiem tika izvietoti portāla Delfi lietuviešu versijā ( www.delfi.lt).

Kā liecina statistikas dati, no visiem Ventspilī nakšņojušajiem ārvalstu tūristiem lietuvieši ir pirmajā vietā. Aiz viņiem seko vācieši un igauņi. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: