Šovakar Jaunrades namā 10 gadu jubileju svinēs Ventspils novada sieviešu biedrības Spārni dāmas. Viesus sagaidīs organizācijas vadītāja ZIGRĪDA KRAUZE.

Lūdzu, atgādini, kā un kādēļ pirms desmit gadiem radāsSpārni?

– Atceros, izlasīju avīzē, Ventas Balsī, sludinājumu, ka uz pirmo sanāksmi tiek aicinātās radošas un aktīvas sievietes. Pēdēja mirklī nodomāju: eh, jāiet apskatīties, kas tur notiks, kas nu būs. Toreiz varbūt nebiju pārmērīgi aktīva, bet nebiju arī pasīva, tādēļ gāju prom. Ieraudzījusi, ka mums atvēlētā telpa bija pilna un sievietes pat stāvēja koridorā, sapratu – te būs kaut kas nopietns! Pilsētas un novada sievas tolaik kopā sasauca enerģiskā Anna Rudīte, un viņa izstāstīja savas idejas, kā varētu darboties sieviešu organizācija. Pēc neilga laika ievēlējam valdi, apspriedām statūtus, izvēlējāmies nosaukumu.

Kādēļ tieši Spārni?

- Pat neatceros, kurš ieteica šādu variantu, bet sapratām – tas izteiks galveno domu – ka vēlamies ap sevi pulcēt tos, kas grib kaut ko darīt. Zem spārniem var paslēpties, ja tas kādu brīdi vajadzīgs, tie palīdz lidot, tātad uzdrošināties. Toreiz nezinājām, kā šis nosaukums iedzīvosies, bet domāju, tas mums ir palīdzējis.

Interviju pilnībā varēs izlasīt sestdienas laikrakstā Ventas Balss

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: