Latvijas čempionātā kamaniņu sportā Siguldā pie kārtējā čempiona titula ticis mūsu Mārtiņš Rubenis, kurš palika nepārspēts apvienotajā vīriešu–junioru konkurencē.

«Ja godīgi, tad īsti precīzi nemaz neatceros, vai šis man ir septītais, astotais vai devītais tituls,» pēc mačiem bilst daudzkārtējais čempions. Pavisam mačiem vairākās vecuma grupās gan vīriešiem, gan sievietēm, gan divnieku ekipāžām bija pieteikušies 56 sportisti. Šāds kamaniņu braucēju skaits Latvijas mērogiem ir vērā ņemams un ļoti cienījams.

Apvienotajā vīriešu–junioru konkurencē startēja astoņi sportisti, un Rubeņa galvenais konkurents bija Inārs Kivlenieks, kurš aizvadīja pilnu Pasaules kausa sezonu un ne reizi vien bija ātrāks par Mārtiņu. Tomēr uzreiz jāpiebilst, kad Rubenis tikai uz sezonas otro pusi vairāk pievērsās braukšanai, jo tās pirmajā pusē vairāk strādāja pie kamanu uzlabošanas un pilnveidošanas.

Rubenis, neskatoties uz ne pārāk ātro startu, uzvarēja abos braucienos, Kivlenieku divu braucienu summā apsteidzot par 0,188 sekundēm. Aptuveni tikpat daudz Mārtiņš savam konkurentam abos braucienos kopā zaudēja starta ieskrējienā, kas apliecina tikai to, ka mūsu kamaniņu braucējam ar trases izjūtu viss ir vislabākajā kārtībā. Tās apliecinājums ir arī izcīnītā bronzas medaļa, kuru Rubenis nesen ieguva pēdējā Pasaules kausa posmā Siguldā.

Mārtiņš nesteidzas šai kamaniņu sezonai likt punktu: «Kamēr vēl laika apstākļi atļauj un Siguldas trasē ir ledus, turpināšu strādāt. Eksperimentēšu ar kamanām. Ja reiz ir tāda iespēja, tad jāstrādā un jāskatās tikai uz priekšu. Ir pāris labu atziņu, kuras vēl šosezon vēlos pilnveidot un izmēģināt, jo esam uz pareizā viļņa. Esam apzinājuši, kāpēc iepriekš kamanas mums negāja tik labi kā vēlamies, tāpēc tagad jāturpina strādāt pie tā. Protams, priekšā vēl daudz darāmā, bet galvenā atziņa ir tāda: lai būtu labi rezultāti, iepriekš daudz ir jāstrādā arī pie kamanām. Esmu kontaktējies ar Ventspils Augstskolas cilvēkiem, kuri izrādījuši interesi mums palīdzēt. Ja mums izdosies sadarbība, viņi ļoti daudz varētu palīdzēt ar aprēķiniem un optimizācijas procesiem. Lai visu šo realizētu, nepieciešams daudz laika un vēlēšanās, tāpēc ir jābūt interesei arī no iesaistītajiem cilvēkiem. Kā saka, apetīte rodas ēdot, tāpēc arī līdzīgi kā šajā sezonā arī nākošajā plānoju daudz laika veltīt tieši tehnikas pilnveidošanai.»

Uz jautājumu, vai Mārtiņu redzēsim arī trasē, mūsu kamaniņu braucējs atbildēja, ka kamanas jau testētas tiks: «Īsti neņemos spriest, kas būs nākošajā sezonā. Tāpat es nezinu, kas būs rīt. Jāskatās, kādas būs iespējas, tad arī redzēs. Ja kaut ko dara, tad ir jātiecas uz maksimumu un tas jādara uz visiem 100%. Ja būs ieinteresētas personas, būs arī rezultāts. Katrā ziņā par šo sezonu nav iemesla gausties. Prieks, ka virziens ir, ja ne pareizais, tad arī ne tas sliktākais.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: