Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, 27. decembrī notiks trīs Latvijas Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pašmāju komandu Ziemassvētku spēles, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Jelgavā notiks trīs tematiskie mači: augstskolu duelis "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" - "Latvijas Universitāte"; zemtekstu duelis "bijušais treneris pret bijušo komandu" un "bijušais audzēknis pret bijušo treneri" jeb cīņa par trešo vietu "Ogre" - "Liepāja"; kā arī nesamierināmo pretinieku mačs "VEF Rīga" un "Ventspils".

"Trešie Ziemassvētki" risināsies, stingri ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus. Tribīnēs nevarēs būt skatītāji un maksimāli tiks samazināti dalībnieku savstarpējie kontakti ārpus basketbola laukuma. Mačus tiešraidē pārraidīs kanāls "Best4Sport TV".

Par svētku noskaņu gādās zāles un studijas noformējums, kā arī īpašās retro formas, kādās laukumā dosies visu sešu komandu pārstāvji.

Latvijas Basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks uzsver, ak īpašie apstākļi mudina meklēt īpašus risinājums.

"Laikā, kad iespējas satikties un pulcēties ir stipri ierobežotas, vēlamies dažādot izklaides piedāvājumu televīzijas skatītājiem, jo basketbola spēlēs, atšķirībā no "Ziemassvētku jampadrača", "Viens pats mājās" un citiem tradicionālajiem kino piedāvājumiem, scenārijs katrai spēlei tiek rakstīts no jauna un atrisinājums iepriekš nav paredzams," LBS citē Janičenoka teikto.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6. decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: