Itālijā Pjetramuratas trasē aizvadīts noslēdzošais sestais ''EMX Open'' posms motokrosā un Gardas Trento ''Grand Prix'', kurā ar Ventspils pašvaldības finansiālu atbalstu, piedalījās  motokluba ''Rodeo'' braucējs Toms Macuks un divu braucienu kopsummā izcīnīja 42 punktus, un ierindojās otrajā vietā.

Čempionāta kopvērtējumā Macuks ar 216 punktiem ieguva otro vietu, par 14 punktiem atpaliekot no čempiona, igauņa Karela Kutsara.

Sestajā ''EMX Open'' posmā Gardas Trento ''Grand Pix'' pirmajā braucienā uzvaru izcīnīja francūzis no ''Kawasaki'' komandas Žimi Klošē, kamēr Toms Macuks finišēja otrais, atpaliekot no līdera par 13 sekundēm. Trešo vietu ieņēma brits Džons Adamsons no ''KTM'' vienības.

Otro braucienu uzvarēja norvēģis Korneliuss Tendels, kurš tikai par divām sekundēm apsteidza pirmā brauciena uzvarētāju Žimi Klošē. Toms Macuks arī iesaistījās cīņā par uzvaru braucienā, atpaliekot tikai par četrām sekundēm un izcīnot otro vietu.

Posma kopvērtējumā triumfēja francūzis Žimi Klošē ar 47 punktiem, otro vietu ieņemot Tomam Macukam ar 42 punktiem, bet trešo vietu ar 34 punktiem ieguva čehs Martins Miheks.

Līdz ar to Toms Macuks noslēdza pirmo ''EMX Open'' sezonu kopvērtējuma otrajā vietā ar izcīnītiem 216 punktiem. Par čempionu kļuva igaunis Karels Kutsars ar izcīnītiem 230 punktiem, bet trešajā vietā ierindojās Kims Savaste no Somijas ar 192 punktiem.
Toms Macuks ir arī 2020. gada Latvijas čempions prestižajā MX1 klasē un viņa pārstāvētais Ventspils motoklubs ''RODEO'' 12. reizi kļuva Latvijas čempioniem klubu vērtējumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: