Noslēdzies Ventspils 2020. gada fotokonkurss un noskaidroti labāko fotogrāfiju autori gan Reklāmas, gan Mākslas fotogrāfiju kategorijās. Fotokonkurss norisinās jau 17. gadu, šogad 369 fotoattēlus konkursam kopumā iesniedza 27 autori, savukārt izstādē piedalās 16 autoru 40 labākie darbi.

Galvenajā bibliotēkā, no 11. novembra līdz 10. decembrim, apmeklētāji aicināti apskatīt gan šā gada labāko darbu izstādi, gan papildus izstādi, kas veltīta visu iepriekšējo Ventspils fotokonkursu gadu pirmo vietu ieguvējiem.

2020. gada konkursa trīs labākie laureāti Reklāmas un Mākslas fotoattēlu nominācijās:
Nominācijā Reklāmas foto:
1. vieta Elīnai Emarei par fotoattēlu ''Vasaras mirklis'';
2. vieta Dzintrai Jūrai par fotoattēlu ''Ventspils panorāma'';
3. vieta Dainim Rozentālam par fotoattēlu ''Novakare''.

Nominācijā Mākslas foto:
1. vieta Kristapam Anškenam par fotoattēlu ''Kolēģis'';
2. vieta Ingunai Fišmeisterei par fotoattēlu ''Labrīt, osta!'';
3. vieta Renāram Boļšēvicam par fotoattēlu ''Smilšaini''.

Portāla ventspils.lv interneta balsojuma balvu ieguva Renārs Boļšēvics par fotoattēlu ''Viņa teica: ''Jā'''' un balva nominācijā ''Jaunais talants'' piešķirta Rebekai Betijai Tambergai par fotoattēlu ''Krastmalas vērotājs''.

Pirmo trīs vietu laureāti nominācijā Reklāmas foto un pirmās vietas laureāts nominācijā Mākslas foto, saņem naudas balvas un Ventspils pilsētas domes atzinības rakstus. Savukārt otrā un trešā vieta nominācijā Mākslas foto saņem Ventspils pilsētas domes atzinības rakstus.

Kā allaž, Ventspils Fotoattēlu konkursa mērķis ir veikt orģinālu fotoattēlu atlasi Ventspils pilsētas tūrisma izdevumu sagatavošanai un mārketinga vajadzībām. Šā gada labāko Ventspils fotoattēlu izstādes fotoattēli atspoguļo pilsētas šarmu visos gadalaikos un laika apstākļos. Dažādos rakursos iemūžināta jūra, Dienvidu mols, Venta, koncertzāle ''Latvija'', kā arī šī gada jaunums - Ostas ielas pagarinājums ar krāšņo boju kolekciju.

Tā kā šogad Valsts noteikto epidemioloģisko drošības pasākumu dēļ, konkursa dalībniekus un viesus nebija iespējams aicināt uz apbalvošanu, TIC sazināsies ar katru laureātu personīgi, lai vienotos par balvas saņemšanas kārtību.

Izstāde apskatāma arī virtuālajā vidē: https://bit.ly/ventspilsfotokonkurss2020. Izstādi skatoties no viedierīces, TIC iesaka lejuplādēt atbilstošu aplikāciju, kuru piedāvā attiecīgā mājas lapa, lai attēlus būtu iespējams redzēt kvalitatīvā izstādes formātā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: