Piektdien, 16. oktobrī, Ventspils pilsētas dome nolēma atbalstīt grozījumus 2020. gada 10. jūlija Ventspils pilsētas domes lēmumā Nr.99 ''Par pašvaldības finansējuma piešķiršanu bērnu un jauniešu hokeja darbības veicināšanai''.

Dome šādu lēmumu pieņēma, ņemot vērā biedrības ''Ventspils Hokeja Savienība'' iesniegumu par finansējuma nodrošināšanu 2020./2021. gada hokeja sezonas otrajai pusei un apstākļus, ka biedrība  veiksmīgi uzsākusi hokeja programmas īstenošanu un ir nokomplektējusi komandas, kuras 2020./2021. gada sezonā piedalās Latvijas bērnu un jauniešu hokeja čempionātā piecās vecuma grupās un Latvijas Junioru attīstības hokeja līgā.

Ventspils pilsētas dome ar 10. jūlija lēmumu piešķīra līdzfinansējumu  EUR 156 936  biedrībai ''Ventspils Hokeja Savienība'' 2020./2021. gada sezonas uzsākšanai un bērnu un jauniešu hokeja programmas īstenošanai laika periodam līdz 2020. gada 31. decembrim, veicot grozījumus šajā domes lēmumā, pašvaldības atbalsts biedrībai ''Ventspils Hokeja Savienība'' bērnu un jauniešu hokeja darbības veicināšanai 2020./2021. gada sezonā būs EUR 276 936,-apmērā.

Biedrības sagatavotā programma no 2020. gada 1. jūlija līdz 2021. gada 31. decembrim izvērtēta Ventspils pilsētas domes Sporta komisijā un ir atzinīgi novērtēta. Tāpat par biedrības programmu pozitīvu atzinumu sniegusi arī Latvijas Hokeja federācija, norādot, ka programma atbilst hokeja prasmju un iemaņu apgūšanai un komandas dalībai sacensībās.

Kopējais audzēkņu skaits šobrīd biedrībā ir 116, kas vēl palielināsies, jo jaunākajā grupā vēl turpinās audzēkņu uzņemšana. Treneru sastāvs ir nokomplektēts, un viņi pilnvērtīgi strādā ar savām grupām. Biedrība ir saņēmusi interešu izglītības programmas licenci un strādā pie kluba nākamajiem svarīgiem dokumentiem, lai izveidotu izglītības iestādi, kura īstenotu profesionālās ievirzes izglītības programmu.

Saskaņā ar Latvijas Hokeja federācijas apstiprināto nolikumu ''Par spēlētāju pārejām'', Ventspils pilsētas dome ar 28. augusta lēmumu piešķīra biedrībai ''Ventspils Hokeja Savienība'' finansējumu EUR 23 313,-apmērā, lai nodrošinātu rēķinu apmaksu saistībā ar spēlētāju pārejām. Šādu lēmumu Ventspils pilsētas dome pieņēma, lai spēlētāju pārejas maksa nebūtu jāmaksā hokejistu vecākiem.

Ventspilī darbojas 34 sporta klubi ar atšķirīgiem mērķiem un uzdevumiem, pārstāvot dažādus sporta veidus. Ventspils pilsētas pašvaldība 2020. gadā ar līdzfinansējumu atbalsta 20 sporta klubus, kuros darbojas - 1200 bērni un jaunieši, piešķirot finansējumu EUR 1,1milj. apmērā, tai skaitā bērnu un jauniešu hokejam.

Ventspils pilsētas pašvaldība pateicas sporta klubu vadītājiem un vecākiem un novērtē ieguldīto darbu, lai Ventspils bērni un jaunieši varētu nodarboties ar sev interesējošiem sporta veidiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: