FIBA Izaicinājuma kausā vietu labāko astoņniekā nodrošinājuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā ar 104:69 sagrāva "Dolphins" vienību. Mūsējo pretnieki ceturtdaļfinālā būs beļģu "Oostende".

Lai gan pats spēles sākums kurzemniekiem neizdevās un viņi nokļuva iedzinējos ar piecu punktu deficītu (2:7), tam sekoja izrāviens 12:2, kas ļāva pārņemt vadību – 14:9. Pateicoties sekmīgai leģionāru un Artūra Bērziņa spēlei "Ventspils" turpināja atrauties un pirmo ceturtdaļu noslēdza jau ar vairāk nekā desmit punktu pārsvaru – 31:19.

Otrā ceturtdaļa iesākās ne mazāk iespaidīgi – ventspilnieki guva desmit bezatbildes punktus, palielinot savu pārsvaru teju uz pusi – 41:19. Viesiem izdevās uz brīdi nedaudz samazināt mājinieku pārsvaru, tomēr puslaika beigās atkal laukumā saimniekoja "Ventspils", panākot pat pluss 26 – 62:36. Pēc pārtraukuma nekas būtiski spēlē nemainījās. Spēles izskaņā kurzemnieki tikai vēl vairāk palielināja savu pārsvaru un pārsniedza arī simts punktu robežu – 104:69.

Šis panākums ļāvis "Ventspils" komandai vienu kārtu pirms TOP16 beigām nodrošināt vietu astoņu labāko komandu pulkā FIBA Izaicinājuma kausā. Ceturtdaļfinālā ventspilnieku sāncenši būs L grupas uzvarētāji beļģu "Oostende" basketbolisti. Tas kļuva zināms pēc K grupas otrās spēles, kurā "Gravelines" savā laukumā ar 91:82 (45:45) pieveica "Benfica" un nodrošināja pirmo vietu. Beļģi izbraukumā ar astoņu punktu pārsvaru piekāpās Kubaņas "Lokomotiv", bet ar to pietika, lai nodrošinātu uzvaru savā grupā, jo pirmajā abu komandu cīņā bjia pārāki ar +9.

"Oostende" ir tipiska Beļģijas komanda ar lielu skaitu leģionāru sastāvā - līdzšinējās spēlēs nozīmīgāko ieguldījumu no pašmāju spēlētajiem devis aizsargs Kventins Seron, kura rēķinā vidēji mačā ir nedaudz vairāk par diviem punktiem, nepilnas divas atlēkušās bumbas un gandrīz viena piespēle. Tas ir devītais rādītājs komandā. Šīs sezonas 11 Eiropas mačos Beļģijas klubs uzvarējis astoņas reizes, bet Top16 cīņās - četros no pieciem mačiem.

 
Ventspils - Dolphins 104:69 (31:19, 31:17, 18:16, 24:17)
Ventspils: Bērziņš 27+9AB, Efedžuku 26, Andersons 17, A. Strēlnieks 9, Gulbis 8, Blaus 8, Vairogs 7, J. Strēlnieks 2.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: