Četru Ventspils Mākslas skolas audzēkņu vizuālās mākslas darbi – zīmējumi un gleznojumi – guvuši atzinību starptautiskā konkursā Glābējs bērnu acīm.

Konkursu organizēja Starptautiskā jauniešu asociācija Jaunais glābējs sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un tā norises vieta – Baltkrievija. Tā mērķis bija veicināt skolu jauniešu izpratni par ugunsdrošību un rīcību ārkārtas situācijās.

Pavisam konkursam aizsūtīja 11 pasniedzēju Initas Dzalbes, Evas Kaufmanes-Lauss un Sandas Jaunbelzējas audzēkņu darbus. Darbu skate notika pagājušovasar Latvijas Ugunsdzēsības muzejā, bet 18 labākie aizceļoja uz Baltkrievijas Republiku, kur piedalījās VIII Starptautiskajā jauno glābēju-ugunsdzēsēju salidojumā. To vidū, izrādās, bija arī četru ventspilnieku veikums: 2. kursa audzēkņu Jurģa Kupča, Alises Ļimonovas un 5. kursa audzēkņu Zandas Tamsones un Klintas Gruntmanes darbi. Par to viņi uzzināja tikai nule, kad jaunos māksliniekus uzaicināja ciemos VUGD Kurzemes reģiona Ventspils brigādes vīri. Tas bija pārsteigums gan bērniem, gan skolotājām, jo par šo pasākumu bija jau piemirsuši.

Otrdien ugunsdzēsēju depo skanēja bērnu čalas – te bija ieradušies Mākslas skolas audzēkņi – gan konkursa laureāti, gan viņu biedri – un skolotājas. Bērni ar interesi klausījās VUGD Ventspils brigādes komandiera Andra Šulca stāstījumā par ugunsdzēsēju ikdienu, taču īpaši aizraujoša bija iepazīšanās ar glābēju automašīnām, to aprīkojumu, kā arī ekskluzīvā iespēja uzmērīt ugunsdzēsēju tērpus.

Četri Mākslas skolas audzēkņi pateicībā par veiksmīgo dalību konkursā saņēma balvas, bet tā nav pēdējā tikšanās – nākamreiz norunāja randiņu labākos laika apstākļos, lai katrs vēlreiz demonstrētu, ko prot, – jaunie mākslinieki zīmētu, bet ugunsdzēsēji parādītu, kā darbojas dažāds aprīkojums.

Ar palīglīdzekli, ko izmanto cilvēku glābšanai uz ledus, bērnus izvizina pats VUGD Kurzemes reģiona Ventspils brigādes komandieris Andris Šulcs.

Foto: Juris Ģigulis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: