Ventspils policijas iecirknī pagājušajā gadā ierosināti 875 kriminālprocesi, bet kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīti kopā 217 kriminālprocesi, kas ir par 105 mazāk nekā gadu iepriekš. Kritusies arī noziegumu atklāšana – tas ir mazāks par 30%.

Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons vērtē, ka pagājušais gads bijis ļoti smags. Ar tik mazu policistu skaitu Ventspils iecirknis nekad nav strādājis, bet gada sākumā bija problēmas ar degvielas niecīgajiem limitiem. Ventspils iecirknī kopumā ir 113 štata vietas, bet faktiski strādā 78 darbinieki, no tiem ar noziegumu izmeklēšanu nodarbojas 39 personas.

 

Vilemsons uzsver, ka prioritāte ir to noziegumu atklāšana, kas saistīti ar cilvēka dzīvību un veselību. Un šo noziegumu atklāšanā policija strādā labi. Pagājušajā gadā Ventspilī un novadā notikušas divas slepkavības, un abas ir atklātas. Tāpat uzsākti divi kriminālprocesi par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, un arī tie ir atklāti.

Pagājušajā gadā reģistrētas 20 laupīšanas, kas ir par piecām vairāk, taču arī atklāts vairāk. Kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīti 10 kriminālprocesi, kas ir par sešiem vairāk.

 

Nav reģistrēta neviena laupīšana, kurā tiktu izmantoti šaujamieroči. 12 kriminālprocesi ierosināti saistībā ar narkotisko vielu apriti. To ietvaros kopumā aizturētas 15 personas. Bet pie administratīvās atbildības par narkotisko vai psihotropo vielu lietošanu bez ārsta nozīmējuma sauktas 13 personas, kas ir par 29 mazāk nekā 2009. gadā (42). Samazinājums izskaidrojams arī ar to, ka piecām personām konstatēta šo vielu lietošana atkārtoti gada laikā un viņas sauktas pie kriminālatbildības.

 

Bet lielākā daļa no izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kā parasti, ir zādzības. Pērn par dažāda veida zādzībām kopumā uzsākti 415 kriminālprocesi, kas ir par 76 mazāk nekā gadu iepriekš. Pārsvarā tiek apzagti dzīvokļi un tirdzniecības objekti, bieži apzog arī automašīnas.

 

Tikmēr pašu automašīnu nozagšanas gadījumu skaits ir būtiski samazinājies. Pērn kopumā nozagtas sešas automašīnas, kas ir par 14 mazāk nekā gadu iepriekš. Zagtas joprojām tiek vecāka izlaiduma automašīnas, kuras pēc tam arī tiek atrastas, jo vainīgie tās izmantojuši, lai tikai pabraukātos, un, kad beidzas degviela, pametuši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: