Šodien ļoti svarīgu spēli FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīrā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā uzņemot Zviedrijas Dolphins – uzvara mūsējiem garantēs vietu nākamajā kārtā.

BK "Ventspils" rēķinā šobrīd ir divi panākumi četros mačos, bet zaudējumiem turpina spēlēt franču "Gravelines", ar kuriem mūsējiem jāspēlē šī posma pēdējā mačā, bet "Dolphins" un "Benfica" uzvarējusi pa reizei. Līdz ar to francūži jau nodrošinājuši vietu nākamajā kārtā un gandrīz arī pirmo vietu grupā. Pilnīga skaidrība gan par to, gan komandām, kuras no K grupas turpinās cīņu nākamajā kārtā, varētu būt jau pēc šīs nedēļas spēlēm.

Aritmētika ir vienkārša – francūžiem savā laukumā jāuzvar "Benfica", mūsējiem Ventspilī jāapspēlē "Dolphins", un viss ir skaidrs. Ja šāds scenārijs arī realizēsies, "Gravelines" komandas būs nodrošinājuši pirmo, bet BK "Ventspils" otro vietu grupā. Savukārt, ja francūži tomēr paklups, bet ventspilnieki nē, 1. martā Ventspilī mūs gaida cīņa par pirmo vietu K grupā. Ja ventspilnieki tomēr arī otro reizi piekāpsies "Dolphins", komandu un līdzjutējus gaidīs ļoti saspringta pēdējā kārtā – jāuzvar pašiem un jācer, ka to Norčepingā paveiks arī "Benfica"...

To lieliski saprot arī treneri un spēlētāji, labi apzinoties, ka viegli tik pie panākuma gan nebūs. Galu galā, arī "Dolphins" šī ir pēdējā iespēja aizķert pirmo divnieku. Zviedri uz Ventspili devās pēc pamatīga pēriena Tartu, kur vietējais "Rock" svinēja uzvaru 94:68. "Delfīni" šo maču aizvadīja bez viena no saviem līderiem Endrjū Mičela, kurš iedzīvojies mikrotraumā, kā arī Džordža Gervina, kuri gan spēlei bija pieteikti. Tāpat pietaupīts tika arī centrs Joakims Kjelboms. Zviedri gan cer, ka šie trīs spēlētāji varēs palīdzēt komandai mačā Ventspilī.

Acīmredzot arī šo maču BK "Ventspils" nevarēs aizvadīt labākajā sastāvā, lai gan komandas galvenais treneris Guntis Endzels cer, ka kāds no savainoto sarakstā iekļuvušajiem basketbolistiem tomēr varētu doties laukumā. Pilnīga skaidrība par to gan būs tikai spēles dienā. Ventspilnieki gan jau pierādījuši, ka robus sastāvā var aizlāpīt ar apņēmīgu cīņu, bet cīņasspara "uzsišanai" lieliski noderētu līdzjutēju atbalsts.

Mača sākums pulksten 18.30.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: