Šodien Livonijas ordeņa pilī parakstīts jaunā ambulatorās veselības aprūpes centra būvniecības līgums.

Apskati fotogrāfijas!

Pasākuma laikā svinīgu uzrunu un ceļa vārdus būvniecības darbu veicējiem sacīja

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Tāpat klātesošos ar poliklīnikas attīstības vēstures faktiem un novatoriskiem risinājumiem bagātu prezentāciju priecēja pašvaldības SIA „Ventspils poliklīnika" valdes priekšsēdētāja Agnese Šepte, savukārt pasākuma laikā visiem interesentiem bija iespēja apskatīt unikālu fotokolāžu par ambulatorās veselības aprūpes attīstības ceļu Ventspilī no pirmsākumiem līdz mūsdienām.


Atgādinām, ka jaunā ambulatorās veselības aprūpes centra būvniecība notiks Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu attīstība Kurzemes reģionā – Ventspilī" ietvaros, un līdz 2012. gada jūnijam ir paredzēts izbūvēt jaunu trīs stāvu ēku 2059m2 platībā, nodrošinot infrastruktūru tādiem ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumiem, kā mamogrāfijas skrīnings un diagnostika, rentgena izmeklējumi, fototerapija, ārstnieciskās vingrošanas zāle, kā arī sešus ģimenes ārstu kabineti, līdzšinējo divu vietā.

Ēkā būs piemērotas apmeklētāju uzgaidāmās telpas ar atbilstošu ventilāciju. Poliklīnikas ēkā atradīsies arī diennakts aptieka. Apmeklējot poliklīniku apmeklētājiem būs iespējams ērti novietot savas automašīnas labiekārtotajā pagalma stāvlaukumā, kur paredzētas vietas 60 automašīnām.


Būvdarbus veiks Pilnsabiedrība „Piegādātāju apvienība RBSSKALS, RBSSKALS Būvvadība, RBSSKALS Būvsabiedrība un Ostas celtnieks".


Projekta kopējās izmaksas paredzētas 2,2 miljonu LVL apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 1,8 miljoni LVL (82% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācija 50 tūkstoši LVL apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums projekta ieviešanai 353 tūkstoši LVL apmērā.


Plānotais projekta īstenošanas laiks ir no 2010.decembra līdz 2012.gada septembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: