Iespaidīgs sezonas noslēgums sanācis motoklubam Rodeo, kas teicami veica Latvijas čempionāta pēdējo posmu Dobelē, tā nodrošinot savu 12. titulu komandu vērtējumā un vietu uz pjedestāla arī solo klasēs.

Cīņas pēdējā čempionāta posmā Ventspils klubam sākās jau vairākas dienas pirms tā, jo bija nepieciešams izdarīt visu, lai pie starta barjeras dabūtu savu MX2 braucēju Prītu Ratsepu, kuram koronavīrusa izplatības dēļ Igaunijā tika liegta iespēja startēt iepriekšējā posmā. Rodeo savu panāca, igaunim tika ļauts startēt, taču Latvijā bija jāierodas jau piektdien, lai veiktu testu. Tā kā tas bija negatīvs, Ratseps saņēmu atļauju svētdien doties trasē.

 

Rodeo braucējiem tas tiešām sanāca ļoti veiksmīgs posms. Ko vien vērts bija pirmais brauciens MX1 un MX2 klasēs, kas arī šoreiz trasē devās vienlaicīgi, kurā pirmās trīs vietas izcīnīja Rodeo motokrosisti - uzvarēja Toms Macuks, Kristers Drevinskis bija otrais, bet trešais finišu sasniedza Ratseps, kļūstot par ātrāko MX2 klasē.

Otrajā braucienā kādu laiku vadībā bija Drevinskis, bet no sestā apļa līdz pat finišam pirmais nobrauca Macuks (šajā klasē brauca arī Dāvids Rjabovs, bet finišēja tikai vienā braucienā). MX2 klasē atkal pārliecinoši uzvarēja Ratseps, taču izlaistais Cēsu posms par kopvērtējumu uzvarētāju viņam kļūt neļāva - uzvarot septiņos no astoņiem šīs sezonas braucieniem, kopvērtējumā tomēr bija jāsamierinās ar bronzu.

Savukārt par MX1 klases čempionu gandrīz jau pirms mačiem varēja kronēt Macuku, jo viņa galvenais konkurents Kārlis Sabulis tika izsaukts uz startu Vācijas čempionātā. Atlika tikai veiksmīgi nobraukt, kas arī tika paveikts ļoti iespaidīgi, neliekot šaubīties, ka tituls izcīnīts pelnīti. Sezonas izskaņā demonstrētais stabilais sniegums lēcienu kopvērtējumā ļāva veikt Drevinskim, kurš pirms Dobeles posma bija ceturtais, bet čempionātu noslēdza ar sudraba medaļu. Tieši tāpat kā Martins Platkevičs MX85 klasē - pēdējā posmā viņš divas reizes bija otrais, otro vietu izcīnot arī sezonas kopvērtējumā. Laba sezonas izskaņa arī Aleksim Araidam, kurš čempionātā ierindojās piektajā vietā.

Vēl tikai atlika sarēķināt komandu vērtējumu un arī tas rādīja cerēto, jo iespaidīgais rezultāts pēdējā posmā Rodeo ļāva arī pārliecinoši triumfēt arī visā sezonā.

''Liels prieks par šādu sezonas noslēgumu, jo visi bija ļoti nopietni noskaņojušies. Līdz šim biežāk ir bijis tā, ka pēdējā brīdī kaut kur nepaveicas mums, bet šoreiz gan viss salikās mums pareizi. Izdevās nokārtot Prīta startu, izdevās labi nobraukt un galu galā pārliecinoši uzvarēt. Pirms mačiem es nekad nesaku, kuru vietu sportistam obligāti jāizcīna, jo tas tikai dotu papildus stresu. Galvenais ir izdarīt visu, ko konkrētā brīdī katrs var, un tad jau vakarā redzam, kas ir sanācis. Šoreiz tas saldais ēdiens beigās tika tieši mums,'' panākumu komentē Rodeo vadītājs Arvis Sanders.

Latvijas Pro sezona līdz ar to noslēgusies, bet no 1. līdz 16. novembrim Itālijā risināsies trīs Eiropas čempionāta posmi, kuros startēt paredzēts arī Macukam.

''Tagad nedaudz jāievelk elpa, jāsaārstē traumas un kārtīgi jāsagatavojas arī šim startam. Varbūt, ka arī tur sanāk kaut kas labs. Šobrīd Toms kopvērtējumā ir ceturtais, bet trīs posmos vēl daudz var uzlabot,'' spriež Sanders.

10. oktobrī Jūrkalnē notiks kārtīgs sezonas izskaņas rūciens, kur norisināsies Latvijas Nacionālā kausa noslēdzošais posms un Ventspils novada dāvātā kausa izcīņa, kurā arī varēs redzēt un just līdzi mūsu motobraucējiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Rimich 23.09.2020, 10:21:45

    Apsveicu Komandu un Vīrus ar izcīnīto Čempiona Titulu! Vēlu Veiksmi Tomam Macukam un Komandai Eiropas čempionātā Itālijā!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: