Latvijas basketbola klubi turpina aizvadīt pārbaudes mačus, gatavojoties jaunajai sezonai. Pagājušajā piektdienā un svētdienā basketbola klubs ''Ventspils'' aizvadīja pārbaudes spēles pret Liepājas un VEF komandām, abās spēlēs ciešot zaudējumu.

"Liepājas" basketbolisti piektdien pārbaudes spēlē divu Kurzemes komandu duelī ar rezultātu 71:69 pārspēja "Ventspili".

Ventspilī liepājnieku galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa spēlētāju aptverē bija arī centra uzbrucējs Iļja Gromovs, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Krievijā un no Šauļiem mājās pārbraukušais Dāvis Geks.

Savukārt Gints Fogels ventspilnieku rindās iemēģināja ne viens lietuviešu uzbrucēju Lukasu Kvedaraviču, bet arī U16 līderi Dāvi Ozeru, kurš pērn spēlēja ''Ventspils Augstskolas'' rindās.

Mačs aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, jo komandām neizdevās tikt pie vairāk kā 5-6 punktu pārsvara. Vadība šajā mačā mainījās 24 reizes, bet 13 reizes tika fiksēts neizšķirts, kā tas notika arī desmit sekundes līdz pamatlaika beigām. Pēdējās minūtēs vadība mainījās gandrīz pēc katra uzbrukuma, līdz 14 sekundes līdz spēles beigām savu otro tālmetienu mačā trāpīja Renārs Birkāns, panākot 69:67 viesu labā. Pēc ''Ventspils'' minūtes pārtraukuma pustālo metienu trāpīja Ričards Vitoļskis, liepājnieku pārtraukumā saplānotais uzbrukums rezultātu nedeva, taču īstajā brīdī un vietā bija Roberts Krastiņš, savācot bumu un pagūstot arī laikus izmest - 71:69 ''Liepājas'' labā.

Uzvarētāju rindās ar ļoti iespaidīgu double-double izcēlās ilgāku laiku Latvijā laukumā neredzētais Gromovs, kurš guva 18 punktus, bet pie groziem izcīnīja 23 atlēkušās bumbas.

Svētdien, 13. septembrī, pārbaudes spēlē ''Elektrum'' sporta centrā ''VEF Rīga'' basketbolisti uzvarēja Ventspili ar 86:77. Mājinieki sakrāja divreiz vairāk punktu soda laukumā (34:18).

Rīdziniekiem spēli sāka Zoriks, Šķēle, Ate, Kaizers un Madsens. Ventspils jaunais galvenais treneris Gints Fogels laukumā sūtīja Vitoļski, Ausēju, Kofiju, Gulbi un Šeļakovu. Abas komandas pirmajā puslaikā izmantoja pa 11 spēlētājiem - malā palika tikai jaunais vefietis Pēteris Salmiņš.

VEF gandrīz visu pirmo laiku atradās vadībā, taču mājinieku pārsvars līdz otrās ceturtdaļas vidum ne brīdi nebija lielāks par sešiem punktiem (13:7). Rīdzinieki labi saasināja un guva daudz punktu groza tuvumā - aizsargi Zoriks, Šķēle, Kails Olmens neļāva pretiniekiem atslābināties. Viesu rindās lieliski spēlēja Māris Gulbis - kapteinis puslaikā izprovocēja sešas piezīmes un guva 15 punktus.

Otrās desmitminūtes vidū VEF veica izrāvienu 7:0, panākot līdz tam lielāko pārsvaru - 38:31. Ventspilnieki turpināja atbildēt ar precīziem metieniem no perimetra - Gulbim sekmīgi piebalsoja ''jaunais junga'' Kristiāns Šulcs - 40:37. Puslaika beigās rīdzinieku manīgie aizsargi nodrošināja jaunu izrāvienu - 47:40.

Nākamā puslaika sākumā ventspilnieki atspēlējās (49:47), taču drīz sekoja kārtējā rīdzinieku ofensīva. Pāris minūšu laikā VEF pirmo reizi panāca divciparu pārsvaru (59:49), bet trešās ceturtdaļas izskaņā tas pieauga līdz 13 punktiem - 67:54. Galotnē laukumā devās Pēteris Salmiņš un Ventspils samazināja starpību līdz viencipara skaitlim.

Ventspils rindās uz pārbaudes laiku ieradies bijušais Alītas ''Dzūkija'' garais spēlētājs Lūks Kvedaravičs. Viņa debija notika piektdienas spēlē pret Liepāju. Kurzemnieku rīcībā ir arī virkne jauno spēletāju - Rīgā laukumā devās Ričards Vitoļskis, Šulcs, Dāvids Vīksne un Ralfs Lācis.

Gulbis šoreiz izcēlās ar 23 punktiem, 16 pievienoja Kristaps Mediss, bet Kofijs guva 12 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un bloķēja četrus metienus.

Arī VEF izmantoja ļoti dažādus virknējumus. Kādā brīdī pirmās ceturtdaļas beigās laukumā atradās četri spēlētāji ar ASV studentu basketbola pieredzi – Zoriks, krāšņās frizūras īpašnieks Aizeja Piņeiro, tetovētais Kaizers un Olmens.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -4
    .Barons.. 14.09.2020, 13:27:09

    Katers but dabut to,ko ir pelnit.
    Jedem das Seine (pa Vācisk,le zinat0.

  • -5
    keda 14.09.2020, 13:51:12

    Hahahaha, dižais lāstu speciālists :D Paņem ko nomierinošu un paštudierē mainkampfu vai nu no kurienes tava dziļā atziņa :D

  • -3
    .Barons.. 14.09.2020, 14:21:47

    ked kundz.
    Es bus Jums paklausit un ieņemt vien 07 šķaidit Špirkt un diu Užavniek (ar mell Sunit uz šilt pa virss).
    Aber to Šiklgrūber kung grāmat es ir biež palasit,gan pa Vācisk,gan pa Latvisk,le zinat.Tur ir pulk derig dom Graud.

  • -4
    keda 15.09.2020, 09:07:24

    Kādu grāmatu ta tas grūbers ir sarakstījs, jo ja es nemaldās, tad šis tikai mālēj bildes visādas, bet rakstīt sāka ar citu psejdonīmu, ne?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: