Pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadījuši BK ''Ventspils'' un Latvijas Universitātes basketbolisti, kuru savstarpējais mačs Kurzemē beidzās ar ventspilnieku uzvaru 85:73.

Viesi Ventspilī bija ieradušies ar interesantākajiem jaunieguvumiem Anriju Mišku un Nikolaju Zotovu ierindā, bet mājinieku sastāvā bija ne vien jau visi oficiāli izziņotie jaunpienācēji, bet arī 32 gadus vecais ASV aizsarg Kamerons Randls, kurš 2013./14. gada sezonu aizvadīja Jēkabpilī (13,6 punkti, 2,8 atlēkušās bumbas, 2,2 rezultatīvas piespēles).

Maču daudz labāk sāka LU spēlētāji, kas vispirms panāca 7:0, bet uz Māra Gulbja pirmajiem punktiem atbildēja vēl ar četriem pēc kārtas. Rīdzinieki regulāri tika pie otrajā iespējām, kas ļāva turēties aptuveni desmit punktu plusos. ''Ventspils'' gan prata pietuvoties, tomēr ceturtdaļu ar tālu tālmetienu noslēdza Kārlis Žunda, panākot 23:15 LU labā.

Otrās desmitminūtes sākumā joprojām precīzāk darbojās LU, bet tad pienāca pieredzējušā Gulbja laiks - trīs tālmetieni pēc kārtas, divi soda metieni un tablo jau rādīja 31:27 ''Ventspils'' labā. Mājinieki atrāvās vēl tālāk, bet pēc diviem Ričarda Vitoļska un viena Kristiana Šulca tālmetieniem tika arī pie +11, bet puslaiku noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru - 45:38.

Trešās ceturtdaļas vidū ''Ventspils'' pēc teicama Vitoļska caurgājiena pirmo reizi panāca vairāk nekā 20 punktu pārsvaru (65:44), bet pēc tam lielu spēles laiku atvēlēja vēl nesenajiem LBL2 komandas ''Ventspils Augstskola'' spēlētājiem. LU to izmantoja, pietuvojoties 65:74, bet tuvāk tikt nespēja. Galu galā ''Ventspils'' svinēja drošu uzvaru 85:73.

Pieredzi un meistarību ventspilnieku rindās teicami apliecināja Gulbis, sametot 22 punktus (soda metieni 7/7) un atdodot trīs rezultatīvas piespēles, bet ar double-double izcēlās amerikāņu leģionārs Kriss Kofijs, kura kontā 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Studentiem ar ļoti produktīvu sniegumu izcēlās Žunda, kurš iemeta 22 punktus, savāca sešas atlēkušās bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    еs 07.09.2020, 17:37:15

    Kur Ķilps? Tāds sastāvs arī paliks, vai pievienosies vēl kāds spēlētājs (tajā skaitā no VeA)? Randls uz pārbaudi?

    Kurš asistēs Fogelam?

  • 0
    keda 08.09.2020, 13:32:23

    Ķilpam esot pirksts lauzts. Spēlē bija arī kaut kāds 2metrīgs leitis, it kā tas tiks ņemts, bet par asistentiem labs jautājums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: