Sestdien un svētdien slēpošanas kalnā Lemberga hūte un tā pakājē notika trīs slēpošanas pasakumi.

Sestdien plkst. 13.30 „Lemberga hūtē” notika Aivara Lemberga naudas balvu izcīņa „Hūte 2011”, kuru kopējais naudas balvu fonds šogad ir 1520 lati. 

Sacensībās piedalījās 62 sportisti, no tiem 42 startēja snovborda disciplīnā, bet 20 sportisti nobraucienos ar slēpēm. No visiem dalībniekiem tikai desmit bija daiļā dzimuma pārstāves, to strapā bija arī jaunākā sacensību dalībniece desmitgadīgā Nikola no Rīgas. 
 
Uz sacensībām bija ieradušies dalībnieki no 12 Latvijas apdzīvotām vietām, kā arī no Igaunijas, Tartu un Pērnavas. Viskuplākajā skaitā, divdesmit pieci, bija ieradušies rīdzinieki, ventspilnieki bija vienpadsmit, savukārt no Valmieras bija seši dalībnieki. Bija pārstāvēts arī Tukums, Sigulda, Cēsis u.c.
 
Sacensībās ar naudas balvām, kausiem un specbalvām tiek apbalvotas pirmās sešas vietas nobraucieniem ar snovbordu vīriešiem, pirmo četru vietu ieguvējas sieviešu disciplīnā nobraucienos ar snovbordu, kā arī pirmās četras vietas nobraucienos brīvajā stilā ar slēpēm sievietēm un vīriešiem kopā. Atseviški tiek apbalvots arī labākais trika paraugdemonstrējums snovbordā un labākais triks nobraucienā ar slēpēm. Šogad godalgotās vietas tika sadalītas sekojoši:
 
Snovbords vīrieši:
1. vieta. Artūrs Cukunde, 18 g.v., Sigulda
2. vieta. Valters Ošnieks, 17 g.v., Tukums
3. vieta. Toms Petrusēvičs, 18 g.v., Rīga
4. vieta. Mārtiņš Tālbergs, 21 g.v., Ventspils
5. vieta. Raitis Helmanis, 19 g.v., Salaspils
6. vieta. Reinis Skujiņš, 19. g.v., Naukšēni
 
Snovbords sievietes
1. vieta. Anna Gronska, 17 g.v., Tukums
2. vieta. Mārīte Zālīte,16 g.v., Tukums
3. vieta. Ivika Jyrgensone, 20 g.v., Tartu
4. vieta. Linda Drande, 28 g.v., Rīga
 
Nobraucieni ar slēpēm:
1. vieta. Reinis Stabiņš, 18 g.v., Rīga
2. vieta. Edvards Lansmanis, 18 g.v., Rīga
3. vieta. Toms Šūmanis, 18 g.v., Sigulda
4. vieta. Pauls Iklāvs, 19 g.v., Rīga
 
Labākais triks - brīvais stils slēpēm
Reinis Stabiņš, klubs „Rīgas bende",  18 g.v., Rīga
 
Labākais triks - brīvais stils snovbordam
Dalīta uzvara Toms Petrusēvičs (18 g.v., Rīga) un Valters Ošnieks (17 g.v., Tukums)
 
Sacensību uzvarētāji tika ne tik vien pie Aivara Lemberga personīgajām naudas balvām un firmas "BURTON" balvām, bet arī pie specbalvām no "Red Bull", "North 66" un "Stender's Pica".

Pirms ekstrēmajām sacensībām klasisko ziemas sporta veidu piekritēji paši savus spēkus varēja izmēģināt distanču slēpošanas trasē „Nāc un sporto!”.

Apskati fotogrāfijas!

 

Savukārt svētdien no pulksten 11 risinās Baltijas jauno braucēju sacensības „Burton BALTIC ROOKIE Challenge 2011”. Pieteikšanās šīm sacensībām, iepriekš aizpildot anketu mājas lapā www.sniegaklubs.lv.

Sacensību uzvarētāji tiks ne tik vien pie Aivara Lemberga personīgajām naudas balvām un firmas „BURTON” balvām, bet arī pie specbalvām no „Red Bull”, "North 66" un „Stenders Pica”. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: