Jaunizveidotā organizācija "Ventspils Hokeja savienība" (VHS) netika uzņemta Latvijas Hokeja federācijas biedra kandidātu vidū, līdz ar to palika bez iespējas piedalīties Latvijas jaunatnes čempionātā.

Ventspilnieki šo šķērsli plāno apiet ar "Mārupes Hokeja savienības" (MHS) palīdzību, bet bijušais HK "Venta 2002" valdes loceklis Aivis Landmanis, kurš ir arī Ventspils pilsētas domes deputāts, atklātā vēstulē aicina šādu gājienu ar zirdziņu nepieļaut.

Jūlija pēdējā dienā tradicionālajā preses konferencē Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs komentēja situāciju Ventspils hokejā, norādot, ka VHS nav iespējas pieteikt savas bērnu komandas jauniešu čempionātam un ka tas ir Landmaņa dēļ, kurš, citējot Lembergu, kongresā uzstājās ar aktīvu un naidīgu runu, pēc kuras vairākums biedru izlēma nobalsot pret VHS. Klubs lūdza arī īpašu atļauju startēt sacensībās izņēmuma kārtā, taču Latvijas Hokeja federācijas valde pagājušajā nedēļā lūgumu noraidīja.

"Bērni ir, komandas ir, domes finansējums ir – nekas nav mainījies, tikai nosaukums, bet startēt nedrīkst," sacīja Lembergs. "Latvijas bērniem, Ventspils bērniem tiek liegta iespēja, kamēr Lietuvas komandas jaunatnes grupās startē, lai arī tās nav nedz Latvijas Hokeja federācijas biedri, nedz biedru kandidātes. Lietuviešu bērni ir svarīgāki un tuvāki federācijai nekā latviešu bērni. Vai varat iedomāties, ka tāds lēmums tiktu pieņemts Lietuvā, Igaunijā vai ASV? Diezin vai. Lietuviešiem pašapziņa ir lielāka."

"Šajā sakarā aicinu novērtēt - cik lielai cūkai jābūt, es atvainojos, lai pastrādātu šitādu cūcību, ka Landmaņa puika ir beidzis spēlēt hokeju, viņam tā lieta vispār vairs neinteresē, un pēc manis lai kaut ūdens plūdi un bērni vispār nedabū spēlēt hokeju, lai hokejs Ventspilī nomirst. Bet viņa plāns izgāzīsies, un tā ir labā ziņa," turpināja Lembergs, kurš atklāja, ka VHS visdrīzāk čempionātā piedalīsies ar MHS licenci, taču pilnībā izmantos savu sastāvu un pat savus formastērpus ar Ventspils simboliku. "Naudu esam piešķīruši, un nauda budžeta projektā ir rezervēta visai sezonai. Ventspils hokejisti droši var paļauties uz Ventspils domi – nekādi landmaņi un visādi sprukstiņi, kuri ir piesmērējušies pie hokeja un kuriem hokejs neinteresē, bet interesē savas ambīcijas, nespēs iznīdēt hokeju Ventspilī."

Ventspils domes deputāts un bijušais HK "Venta 2002" valdes loceklis Aivis Landmanis atbildējis ar atklātu vēstuli, kuru nosūtījis arī LHF ģenerālsekretāram Viesturam Koziolam, Saeimas sporta apakškomisijas priekšsēdētājam Sandim Riekstiņam, IZM parlamentārajam sekretāram Reinim Znotiņam, IZM sporta departamenta direktoram Edgaram Severam, biedrības "Mārupes Hokeja savienība" pārstāvim Jurim Opuļskim, "Mārupes Ledus hallei" un HK "Venta 2002" valdes priekšsedētājam Uldim Kristiņam.

"ASV Finanšu ministrijas Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) sankcionētā un tiesiski ierobežotā Aivara Lemberga pretlikumīgi vadītās Ventspils pilsētas domes un tās struktūru pieņemtie lēmumi un rīcības, viņa 31. jūlija publiskie izteikumi, komentējot notikumus Ventspils hokejā, apstiprina Aivara Lemberga izšķirošo lomu LHF diskreditēšanā, uzbrukumiem HK "Venta 2002", centieniem apstādināt Ventspils bērnu un jauniešu hokeja attīstību, pielietojot hokeja sabiedrības maldināšanas, šķelšanas un diskreditēšanas paņēmienus.

Pēdējā mēneša notikumi ir vairāk kā apstiprinājuši 2020. gada 30. jūnija LHF kongresa lēmuma tālredzību un nozīmīgumu, neapstiprinot LHF biedra kandidāta statusam biedrību "Ventspils Hokeja savienība", kas pat pēc kongresa lēmuma turpina ignorēt LHF statūtus un normatīvos aktus, izrāda klaju necieņu LHF, tās kongresam, valdei, atrodoties, kā izrādījās, slēpto lēmumu pieņēmēju Aivara Lemberga un Edgara Jansona neapstrīdamā ietekmē.

Ir noprotams, ka pašreiz tiek mēģināts LHF diskreditācijas procesā iesaistīt arī tās tiesiso subjektu biedrību MHS, kas esot noslēgusi sadarbības līgumu ar VHS un pašreiz mēģina palīdzēt VHS apiet LHF kongresa un valdes lēmumus. Proti, MHS de jure mēģināšot pārņemt HK "Venta 2002" spēlētājus, lai de facto tos nodotu VHS rīcībā. Šīs darbības ir Lemberga akceptētas, un tās Lemberga uzdevumā, visticamāk, koordinē visiem zināma Lembergas uzticamības persona un bijušais LHF valdes loceklis Edgars Jansons, kuram esot būtiska ietekme pār MHS un VHS, un to amatpersonām. Tātad, arī 2020. gada 30. jūnija LHF kongresa lēmums nepārapstiprināt Edgaru Jansonu par LHF valdes locekli ir izrādījies apbrīnojami tālredzīgs, proti, LHF kongress ir novērsis ASV sankcionētā Lemberga mēģinājumus vistiešākajā veidā ietekmēt LHF darbību un lēmumus," sacīts vēstulē.

Landmanis uzsver, ka VHS un MHS teorētiskā apvienošanās būtu uzskatāms par pārkāpumu dažādos aspektos, sākot ar LHF statūtiem. Viņš aicina LHF tiesiskos subjektus atteikties no jebkādas sadarbības ar ASV sankcionēto Lembergu un tā ietekmē atrodošos VHS, bet Ventspils domei viņš norāda, ka tai ir visas tiesības, instrumenti un tiesiskais pamats mainīt savus lēmumus, Ventspils bērnu un jauniešu hokeju nekavējoties iekļaut Ventspils pašvaldības sporta skolas "Spars" sastāvā un/vai vienoties ar HK "Venta 2002" par jēgpilnu tālāko sadarbību.

Lasi vēl

Komentāri (18)

  • -12
    VentspilsMen 04.08.2020, 16:14:41

    Landmani tu ko.... Citā acī skabargu redz, pats savā baļķi neredz?! Kāpēc lai VHS nevarētu spēlēt Latvijas čempionātā? Latvijas klubs nevar, bet Lietuvas klubus aicina? Tie ir mūsu bērni. Pietiek bīdīt politiku bērnu hokejā. Un šitāda Lemberga vilkšana iekšā visos notikumos, sāk izskatīties "slimiska." Kas tālak? Drīz lasīsim no tevis, ka Klondaikā arī patiesais labumu guvējs ir Lembergs?!

  • -11
    keda 04.08.2020, 16:39:24

    Vovo, perfektā politiskā demagoga stilā laiž, bet nemiedz ne ar aci un vairs nesarkst ar :D Stāsta tikai to, kas pašam izdevīgi un tā nepārtrauktā raudāšana, ka nedod naudu, cik gribētos.
    Kaut kas tajā bernu jauniešu hokejā tāds salds ir, ka tā turās pie tā arī tad, kad pateikuši,ka vairs neko nedarīs. Vai ari bosi liek turpināt jaukt gaisu, kas šajā gadījumā ir ļoti pretīgi.

  • -4
    Kuzmičš 04.08.2020, 16:51:51

    O Hūtes rupori ierunājās. Kas tās par muļķībām, ko te gvelžat? Par ko Landaminis cīnās? Par to, ka hokeju vajag iekļaut SPARS sistēmā. Paskaidrojiet, KĀ!!!! Landmanis varētu tikt klāt finansējumam (Daudzi te gvelž,ka Landmanim galvenais domes finansējums), Kas tiktu piešķirts SPARS?? Vai kāds no jums ir lasījuši LHF nolikumus?

  • -9
    Opaps 04.08.2020, 23:08:02

    Tas pajoliņš landmaniis { sp. ar mazo burtu }ir galīgi prātu izkūkojis. Tādi frukti 1941. un 1949. savus tautiešus izsūtīja uz Sibīriju.

  • -4
    Vilis Skuja IX 04.08.2020, 16:24:22

    "Jūlija pēdējā dienā tradicionālajā preses konferencē no Ventspils domes priekšsēdētāja pienākumu pildīšanas atstādinātais Aivars Lembergs..."
    Tālāk kā tekstā...

  • -11
    IneseB 04.08.2020, 16:36:44

    Ko sliktu izdarījuši mūsu bērni, kad visādiem līdzekļiem mēģina panākt, lai bērni nevarētu spēlēt LHF čempionātā, laikam tāpēc, ka pārgāja uz jauno klubu. Šeit tiešām ir redzamas A.Landmaņa rūpes par bērnu okeja nākotni Ventspilī...Vienkārši zemiski no Ventspils pilsēta domes deput;ata A.Landmaņa puses.

  • -9
    Opaps 04.08.2020, 23:11:24

    Tas idiots landmanis {sp.ar m . burtu } ir vēl netīrāgs par meža cūku.

  • -9
    ^^—^^ 04.08.2020, 17:09:06

    No malas skatoties sanāk tā - visu laiku ventspilī bija 1 hokeja klubs (Venta 2002), kurš knapi noslēdza iepriekšējo sezonu, tad klusēja, klusēja līdz paziņoja, ka vairs pilsētā nehokejos. un pat landmanis aizgāja no valdes...

    tad - kad uzradās jauns klubs (Ventspils), Venta 2002 tomēr saprata, ka jaunam klubam naudu atdot negrib, čakarē jauno klubu, čakarē, galvenokārt, nabaga bērnus un vecākus, čakarē pašvaldību un vēl piedevām pūderē smadzenes lhf.

    jo kur galu galā ir problēma? vai tad, ja pašvaldība uztaisītu hokeju kā sporta skolas nodaļu, nevis atbalstītu privātu klubu, kā 20 citus privātus klubus, venta 2002 liktos mierā? !

  • -2
    Pornieks 04.08.2020, 18:00:37

    Es teiktu ka sacīkstes gars nemaz nav noteicošais kurai katrai bērnu rotaļai...

  • -2
    Krišs Daugulis 04.08.2020, 18:39:41

    Cienīgtēv, cūku gan nevietā pieminēji, it kā reproduktīvo orgānu vārdu krājums būtu pēkšņi apsīcis. Vēl jau prasti kā ikdienā - māti un visus radiniekus...

  • -9
    Latvija pāri visām! 04.08.2020, 18:52:22

    Nav lielāku 'dalbajobu' par Latvijas sporta funkcionāriem.
    Un lielāku kretīnu pašvaldībās par V-pils opizicināriem.

  • -6
    keda 04.08.2020, 19:55:08

    Kuzmič, kas tu tāds būtu, ka iedomājies, ka vari komandēt kam runāt un kam ne? Landmanis jau sen cīnās tikai par savu politisko kapitālu savu politisko tēvu vārdā. Zini, ka visu pagājušo vasaru Cgojeva kopā ar domi un lhf strādāja pie jaunās skolas prohekta, līdz ieradās cīnītājs Landmanis un visu pasūtīja. Ja ne viņa paša gājieni, tad tā skola, par kuru tā cīnās, jau būtu. Tāda tā patiesība par cīņu

  • -5
    Cibiņš 05.08.2020, 08:39:14

    Lasu te un brīnos: it kā runa ietu par nez kādiem profesionāliem hokejistiem, kuri gribētu aizmukt no viena kluba uz otru.Tie taču bērni! Ja puikiņi grib, lai nākošo sezonu spēlē kaut vai Mazpisānu komandā, ja tur ir ledus. Vai arī Venta katra attīstībā būtu ieguldījusi kādu miljonu Eur? Ja nu tie puikas nolemtu vispār mest hokejam mieru, vai tad arī būtu kādu gadu jāstaigā Landmanim pakaļ, jāklanās un jālūdzās: ak mīļo Landmani, laid taču mūs vaļā. Un vēl - nākošās pašvaldību vēlēšanas vairs nav tālu, gandrīz simts mazie hokejisti, kuriem tagad grib sariebt, tas ir vismaz 200 vecāki un vecvecāki - saniknoti vēlētāji, kuri diez vai ies balsot par Landmani.

  • -7
    Ventiņš1 05.08.2020, 09:01:42

    Vācam parakstus lai tādus Landmaņus un miroņišus atbrīvot no deputātiem...
    Kuri nevēlas atbalstīt sportu Ventspils pilsēta un mēģina atņemt finansējumu sportam....

  • -9
    Ventiņš1 05.08.2020, 09:01:45

    Vācam parakstus lai tādus Landmaņus un miroņišus atbrīvot no deputātiem...
    Kuri nevēlas atbalstīt sportu Ventspils pilsēta un mēģina atņemt finansējumu sportam....

  • -4
    Ragnar 05.08.2020, 15:47:01

    Preses konference???:)))) Žurnāliste uzmanīgi uzdod iepriekš saskaņotus jautājumus...tak lai atstādinātais noliek pats sev priekšā kameru un runā par ko grib. You tube tāpat viņam skatījumu mazāk kā sīkām tīnēm,kas rāda kā krāsojas:)))

  • -4
    Latvija pāri visām! 05.08.2020, 18:14:07

    Landmaņa elektorāts ir tādi paši ar visu neapmierināti purpinātāji, kam galvenā ideja - jo sliktāk Ventspilij, jo labāk.
    Opozīcijas idejai taču normāli būtu jābūt labākiem risinājumu piedāvājumiem, bet te vienkārši kaut kāds kaitēklis kaitnieks.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: