Sporta namā „Pārventa” aizvadīts Ventspils atklāto sacensību kāpšanas sportā 3. posms, kurā šoreiz laurus gan puišu, gan dāmu klasē plūca viesi no Cīrihes un Prāgas.

Arī šoreiz sacensību dalībniekiem, kuri kopskaitā bija 18, bija jārāda sava meistarība un veiklība divās trasēs, kas šoreiz bija ļoti grūtas un tikai retajam izdevās tās izkāpt līdz pašai augšai.

Dāmu grupā šoreiz labākā izrādījās Barbara Gregorova no Prāgas (Čehija) un arī puišiem veiklākais bija viesis – Kristofs Linhards no Cīrihes (Šveice). Viņi abi bija vienīgie sacensību dalībnieki, kuriem izdevās pilnībā uzkāpt abas trases. Jaunākajā zēnu grupā atkal uzvarēja Gvido Grīvalds.

Nākamais Ventspils atklāto sacensību kāpšanas sportā posms notiks tieši pēc mēneša – 17. martā sporta namā „Pārventa”. Šajā reizē dalībniekiem būs jāizmēģina cita kāpšanas sporta disciplīna - boulderings. Tā ir kāpšana īsās trasēs nelielā augstumā (1-2m), bez drošināšanas ar virvēm. Uzvar dalībnieks, kas izgājis visvairāk trases ar mazāko mēģinājumu skaitu. Bolderingā galvenais uzsvars tiek likts uz izturību un kāpšanas dinamiku, kas skatītājiem garantē iespēju redzēt jaudīgas kustības un pat lēcienus.

Vēl pirms tam Ventspils labākie kāpēji nākamnedēļ dosies uz Latvijas atklāto čempionātu grūtajā kāpšanā „Februāra monstrs”, kur jau pagājušajā gadā mūsējie uzrādīja atzīstamu sniegumu.

 

Rezultāti:

Zēni (līdz 1994. gadam)

  1. Gvido Grīnvalds (4. vsk)

  2. Artjoms Apsītis (3. vsk)

  3. Antons Lepuhovs (3. vsk)

 

Puiši (no 1993. gada)

  1. Kristofs Linhards (Cīrihe)

  2. Valdimirs Diduks (Ventspils)

  3. Kārlis Luksis (Piltene)

 

Meitenes

  1. Barbara Gregorova (Prāga)

  2. Anna Zipova (Ventspils, 4vsk)

  3. Dace Grīnvalde (Ventspils)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: