Starptautiskajā tūrisma gadatirgū "Tourest 2011", kas no 18.februāra līdz 20.februārim norisināsies Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kā vienots tūrisma reģions tiks prezentētaVentspils, Talsi un Igaunijas pilsēta Kuresāre.

Šāda sadarbība starp trim pašvaldībām izveidojusies, pateicoties projektā "Viens atvaļinājums - divas valstis" piešķirtajam finansējumam, kas paredzēts arī dalībai vairākās tūrisma izstādēs.

Ziemeļkurzeme un Igaunijai piederošā Sāremā sala tiek prezentētas kā vienots tūrisma reģions ar atšķirīgu un daudzveidīgu atpūtas piedāvājumu, kas ietverts speciāli izstrādātos kopīgos tūrisma maršrutos. Tie izstādē tiks prezentēti jaunajos bukletos "Ziemeļkurzemes tūrisma maršruti", kas iznāks piecās valodās, informēja Tūrisma informācijas centra vadītāja vietniece Inga Aulmane.

Interesentiem par Ventspili būs pieejams jaunais tūrisma buklets igauņu, krievu un angļu valodā un Ventspils muzeja speciālistu sagatavotais buklets par mazbānīti. Kā liecina pieredze, igauņu kolēģu klātbūtne lieliski noder situācijās, kad apmeklētājs vēlas sazināties savā dzimtajā - igauņu - valodā. Pateicoties šim projektam, Kuresāres kolēģi lieliski pārzina Ventspils tūrisma piedāvājumu un var par to pastāstīt saviem tautiešiem dzimtajā valodā, skaidroja Aulmane.

Igauņu kolēģi atzinuši, ka tūristu plūsma maršrutā starp Ventspili un Sāremā viņiem būtu ļoti nozīmīga. Patlaban norit darbs pie tā, lai šī gada vasarā varētu sākt satiksmi jaunajās prāmju līnijās no Ventspils uz Sāremā salu un no Ventspils uz Zviedrijai piederošo Gotlandes salu.

Kā liecina statistikas dati, no visiem Ventspilī nakšņojušajiem ārvalstu tūristiem igauņi ir trešajā vietā pēc lietuviešiem un vāciešiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: