Latvijas futbola virslīgā devītās kārtas spēlē "Riga" cīņā par vadību virslīgā pieveica "Ventspili", pateicoties Romana Debelko vārtiem. "Riga" "Skonto" stadionā pārspēja "Ventspili" ar 1:0.

Pirmā bīstamā situācija pie abu komandu vārtiem šajā mačā bija vien 31. minūtē, kad pēc piespēles no laukuma dziļuma labi ar korpusu bumbu nosedza Kuls Mbombo, taču trāpīja pa vārtu stabu. "Riga" bija vēl viens vārtu gūšanas moments, taču arī tas netika izmantots.

52. minūtē pirmais vārtu gūšanas moments pēc stūra izpildīšanas bija ventspilniekiem, visaugstāk izlecot Kasparam Svārupam, bet Roberts Ozols bumbu ķēra.

Neizšķirts neapmierināja nevienu no komandām, un 79. minūtē pēc Felipes Brizolas centrējuma no soda laukuma labā stūra vārtus ar kāju, apsteidzot vārtsargu guva Romans Debelko, iesitot savus trešos vārtus sezonā.

Bija vēl soda sitiens ventspilnieka Lūkasa Vilelas izpildījumā, taču bumba vārtos neielidoja. Mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē pāri vārtiem no labas situācijas sita Guga Phalavandišvili, ventspilnieki šturmēja rīdzinieku vārtos, bet panākumu gūt neizdevās.

Jau pēc spēles beigām pie "Riga" vārtiem izcēlās grūstīšanās, kā rezultātā no tiesneša kabatas tika vilkta ārā sarkanā kartīte. Spēles protokolā tā piešķirta tikai Svārupam, taču ir iespējams, ka sarkano plāksteru būs vairāk.

"Ventspils" rindās sarkano kartīti pēc mača beigām nopelnīja arī Konstantīns Mahnovskis, bet pa dzeltenajai - Giorgi Mčedlišvili un Giorgi Eristavi. "Riga" vienībā sarkano plāksteri pēc mača beigām savā priekšā ieraudzīja Herdi Prenga, par otras dzeltenās kartītes saņemšanu, bet vēl dzeltenā kartīte tika arī brazīliešu duetam - Šteniu Žunioram un Rožeram Rodrigesam.

Joprojām vadībā ir "Riga", kam tāpat kā RFS ir 24 punkti deviņās spēlēs, bet uzvara savstarpējā spēlē. Trešo vietu ar 15 punktiem deviņās cīņās ieņem "Valmiera", 11 punkti deviņās spēlēs ir "Ventspilij", tikpat septiņās spēlēs, bet zaudējums savstarpējā mačā - "Spartakam", deviņi - "Jelgavai" un "Daugavpilij". Astoņus punktus deviņās cīņās iekrājusi "Metta" komanda, bet septiņus septiņos dueļos - "Liepāja". "Tukums 2000"/TSS deviņos mačos ticis pie diviem punktiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 22.07.2020, 10:02:52

    Šī bija tiešām laba spēle,Ventspils izskatījās cienījami,malači!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: