Pārsūdzēts spriedums lietā par vairāk nekā miljona eiro piesavināšanos no "Ventspils siltuma", informēja Kurzemes apgabaltiesā.

Lieta ir nosūtīta uz Augstākās tiesas Senātu kasācijas sūdzību izskatīšanai. Kasācijas sūdzības bija iesniegusi viena apsūdzētā un vienas apsūdzētās aizstāvis, norādīja Kurzemes apgabaltiesā.

Iepriekš jau tika vēstīts, ka Kurzemes apgabaltiesa piespriedusi brīvības atņemšanas sodus trim personām par vairāk nekā 1 045 000 eiro piesavināšanos no uzņēmuma "Ventspils siltums" kases.

Saskaņā ar apsūdzību visas trīs apsūdzētās bija uzņēmuma "Ventspils siltums" darbinieces. 2005. gada beigās vai 2006. gada sākumā viņas vienojās prettiesiski iegūt, proti, piesavināties uzņēmuma "Ventspils siltums" mantu. Viņas piesavinājās daļu no naudas līdzekļiem, kurus abonenti iemaksāja uzņēmuma galvenajā kasē un grāmatvedībā par savās dzīvesvietās patērēto siltumenerģiju. Noziedzīgās darbības tika veiktas līdz pat 2010.gadam. Kopsummā viņas piesavinājās 1 045 593 eiro apmērā.

Kurzemes apgabaltiesa sievietes atzina par vainīgām pēc Krimināllikuma 179. panta trešās daļas, proti, par piesavināšanos lielā apmērā, un sodīja vienu personu ar reālu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un trīs mēnešiem, bet otru personu ar reālu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un deviņiem mēnešiem. Savukārt trešajai personai, ņemot vērā specifiskus apstākļus, tiesa piemēroja nosacītu brīvības atņemšanas sodu uz diviem gadiem un trīs mēnešiem. Tāpat tiesa piespriedusi solidāri no visām apsūdzētajām piedzīt zaudējumus uzņēmuma labā.

Jau ziņots, ka Ventspils tiesa 2016. gada pavasarī vienai šajā lietā apsūdzētajai piesprieda brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, paredzot mantas konfiskāciju, bet pārējām divām apsūdzētajām tika piespriesta brīvības atņemšana uz vienu gadu un sešiem mēnešiem un brīvības atņemšana uz trim gadiem - abos gadījumos bez mantas konfiskācijas.

Savukārt Kurzemes apgabaltiesa pēc tam visas trīs darbinieces attaisnoja, taču šis spriedums tika pārsūdzēts Augstākajā tiesā, un nu atkal lieta bija nonākusi apgabaltiesā.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    Kriska 23.07.2020, 20:29:28

    Protams , nauda jāatdod Siltumam

  • -1
    A.L. 23.07.2020, 20:58:54

    Ko jūs satraucās siltum sievs-atsēdēs srok, varēs tērēt savs miljons uz nebēd!

  • -2
    Latvija pāri visām! 23.07.2020, 21:36:31

    Varbūt jātaisa civilprasība pret Siltumu par darbinieku nolaidību un nekontrolēšanu?
    Konkrētajiem cilvēkiem, kurus šīs apkrāpa, naudu atpakaļ tokš tāpat neatdeva. Zaudējis jau nav uzņēmums, ja tā bija shēma ar pa virsu uzrēķinātu naudu, bet gan uzņēmuma klienti.

  • -3
    Guncis 24.07.2020, 10:00:19

    Ja esi uzņēmuma klients, ko un kādā veidā esi zaudējis?

  • -2
    ^^—^^ 24.07.2020, 11:51:29

    Var palasīt arī šo - 2013.gadā: https://www.ventspils.lv/lat/pilseta/36093-lieta-par-iespejamo-naudas-piesavinasanos-psia-ventspils-siltums-nodota-prokuraturai?

    Pati "„Ventspils siltums” vadība savulaik vērsās tiesībsargājošajās institūcijās par uzņēmumā konstatēto zādzību. Personas, kas, iespējams, varēja būt iesaistītas šajā nodarījumā, nekavējoties tika atstādinātas." tā kā - nevajag visu pārspīlēt.

  • 0
    Neue.Ordnung 24.07.2020, 13:02:23

    Vai tad visu naudu,ko nofīrēja,šīs pašas dabūja?Jāšaubās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: