Valkas novada Ērģemes petankas laukumos notika Latvijas čempionāts petankā sieviešu un vīriešu komandām. Ventspils kērlinga klubs tika pārstāvēts ar diviem sieviešu un vīru trijniekiem.

Dāmu konkurencē šogad sešas komandas, un lai noskaidrotu Latvijas čempiones, komandām nācās aizvadīt vienu savstarpējo spēļu apli. Bez zaudējumiem sestdien startēja sporta klubu Petank Ērģeme pārstāvošā dāmu komanda, izcīnot zelta medaļas, bet sudrabs tika ventspilnieču trijniekam, kurā startēja Eva Martinsone, Aida Pētersone un Agita Puriņa.

Savukārt, otra ventspilnieču komanda, kuras sastāvā spēlēja Jautra Grosbārde, Aija Rudzīte un Silva Vensberga, izcīnīja ceturto vietu.

Vīru konkurencē startēja 17 trijnieku komandas, kas sākotnēji aizvadīja piecas spēles pēc Šveices sistēmas, pēc kuru rezultātiem labākais astoņnieks cīnījās finālturnīrā.

Ventspils pirmās komandas uzdevums - aizstāvēt un saglabāt savu Latvijas čempionu godu tika godam izpildīts, rezultātātā Raido Blumbergs, Nauris Bogdanovičs un Andris Padrevics kļuva par divkārtējiem Latvijas čempioniem komandu sacensībās, vienlaicīgi izcīnot tiesības pārstāvēt Latviju 2021. gada Eiropas čempionātā.

Līdz šim šī gada Latvijas čempionāts petankā noritējis jau trīs disciplīnās un visās ventspilniekiem izdevušies labi starti, bet izcili tie bijuši Raido Blumbergam, kurš Latvijas čempiona titulu izcīnījis visās trīs sacensībās, tikko kā izcīnot zelta medaļas kopā ar komandu, pirms tam - arī dubultspēlēs kopā ar Andri Padrevicu, kā arī precizitātes sacensībās.

Nākamās Latvijas čempionāta sacensības notiks 18. jūlijā Ventspilī, kur Piedzīvojuma parka petankas laukumos sievietes noskaidros Latvijas čempioni vienspēlēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: