"Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempionātā sestdien Kurzemes derbijā uzvaru svinēja "Ventspils" komanda.

"Ventspils" mājās ar 2:1 (1:0) pieveica "Liepāju".

Vārtus mājinieku labā guva Lukass Villela-Rezende un Daniils Ulimbaševs. "Liepāja" komandā vārti Artūra Karašauska rēķinā.

Spēles 14. minūtē uzbrukumā devās liepājnieki un soda laukumā vairāki futbolisti centās iegūt bumbu, taču burzma bija pārlieku liela, lai izdarītu precīzu sitienu. Desmit minūtes vēlāk lieliskā sitiena pozīcijā iepretim vārtiem nonāca Jevgēņijs Kozlovs, bet rezultatīvu sitienu patraucēja izdarīt pretinieku aizsargs. 29. minūtē beidzot izdevās atklāt spēles rezultātu - Ulimbaševs izspēlēja "sieniņu" ar partneri un bumbu soda laukumā iespēlēja Villelam-Rezendem, kurš bija nekļūdīgs.

Septiņas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Ingars Stuglis "otrajā stāvā" atrada Kozlovu, taču uzbrucējam pietrūka daži auguma centimetri, lai panāktu 2:0.

Pārsvaru dubultot izdevās otrā puslaika ceturtajā minūtē. Eduarda Tidenberga sitienu atvairīja Valentīns Raļkevičs, bet Kozlovs atsisto bumbu piespēlēja Ulimbaševam, kurš no tuvas distances panāca 2:0. Brīdi vēlāk ar bīstamu sitienu vārtu apakšējā kreisajā stūrī atbildēja liepājnieki, bet Dele Alampasu palika nepārspēts.

74. minūtē liepājniekiem rezultāta starpību izdevās samazināt līdz minimumam. Vairāki spēlētāji nespēja aizsniegties līdz gaisā esošajai bumbai, bet Ričards Fraidejs-Emeka pie kreisā vārtu staba lēcienā piespēlēja Karašauskam, kurš guva "Liepāja" pirmos vārtus. Fraidejs-Emeka pēc lēciena sadūrās ar Alampasu, kurš brīdi pavadīja uz zālāja, bet pēc tam spēja turpināt maču.

Četras minūtes līdz finālsvilpei "Liepāja" aizsardzību pamatīgi saraustīja Georgi Eristavi, taču uzbrucējs paslīdēja un nespēja noslēgt epizodi ar gūtiem vārtiem. 89. minūtē pēc Karaušauska izpildītā stūra sitiena Alampasu un viens ventspilnieku aizsargs atradās uz zālāja, bet sodi netika piešķirti. Neilgi pēc tam Eristavi apturēja liepājnieku ātro uzbrukumu, nopelnīja otro dzelteno kartīti un pameta laukumu. Piecās kompensācijas laika minūtēs rezultāts palika nemainīgs.

Sestdien Kurzemes derbijs Latvijas virslīgā notika jau 90. reizi.

Abas komandas pēc četrām kārtām turnīra tabulā ieņēma trešo un ceturto pozīciju, liepājniekiem iepaliekot vien par punktu. "Ventspils" vienība sezonu iesāka ar minimālu neveiksmi 0:1 pret RFS, bet pēc tam ar 3:0 sagrāva "Tukums 2000"/TSS un spēlēja neizšķirti 2:2 ar "Valmieru". Ceturtās kārtas mačā ar 3:1 spēles otrajā puslaikā izdevās salauzt "Spartaku".

Liepājas klubs sezonu iesāka iespaidīgāk - ar 2:0 uzvarēta "Daugavpils", bet ar 3:0 "Metta". Turpmākajās kārtās gan piedzīvotas neveiksmes, ar 0:2 piekāpjoties "Riga" un mājās ar 2:5 atzīts RFS pārspēks.

Pa trim vārtiem četros mačos ventspilnieku rindās guvuši Jevgēņijs Kozlovs un Kaspars Svārups, bet Liepājas klubā otrajā kārtā divi "goli" Mārtiņa Ķigura rēķinā, kas aizvien ir labākais rādītājs vienībā.

Pagājušajā sezonā abas komandas savstarpēji aizvadīja četrus dueļus. Pirmais noslēdzās neizšķirti 1:1, otrajā "Liepāja" svinēja uzvaru ar 4:0, bet trešajā tikšanās reizē ventspilnieki reabilitējās ar 2:1. 2019./20.gada sezonas pēdējā spēle starp abām komandām noslēdzās ar minimālu "Liepājas" uzvaru.

Pirmie sestās kārtas mači paredzēti 7. jūlijā.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde, ņemot vērā esošo situāciju Latvijas teritorijā saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, pieņēmusi lēmumu no 1. jūlija atcelt ierobežojumu skatītājiem pašmāju futbola sacensībās atrasties tribīnēs. No piektdienas virslīgas un citās LFF organizētajās sacensībās būs atļauta skatītāju klātbūtne, izdarot attiecīgos grozījumus LFF organizēto sacensību sanitārajā protokolā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: