Šodien kārtējo MasterCard BBL spēli savā laukumā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas uzņems Lietuvas klubu Nevezis ar latvieti Ernestu Kalvi sastāvā.

Šī būs komandu otrā tikšanās šajā sezonā, bet pirmā bija jau tik sen, ka secinājumos no šī mača izdarīt faktiski nav iespējams. Mūsējie Kedaiņos labi sāka (40:30 pēc puslaika), bet draņķīgi beidza (64:69), piedzīvojot vienu no četriem šīs sezonas zāģiem Baltijā. Šajā mačā "Nevezis" rindās vēl nespēlēja Ernests Kalve, toties ventspilnieku rindās bija vairāki personāži, kuru vairs tajās nav – treneris Brazis, aizsargs Meisons (2 punkti, 8 bumbas), centrs Stimčs (7 punkti, 8 bumbas). Zaudējuma iemeslus gan būtu jāņem vērā – 20 kļūdas un 11 garām aizmestie sodiņi no 18.

Turnīra tabulā abas šodiena pretinieces atrodas līdzās – BK "Ventspils" rēķinā ir 13 panākumi 17 mačos, bet "Nevezis" basketbolisti uzvarējuši 12 no 18 spēlēm. Pieminēšanas vērta droši vien ir komandu statistika savā laukumā un izbraukumā. Ventspilnieki pagājušajā sestdienā šīs sezonas uzvaru sērija savā laukumā BBL čempionātā pagarināja līdz astoņām spēlēm, bet Kedaiņu basketbolisti deviņos izbraukumu mačos uzvarējuši četras reizes.

Ventspilnieki tikai trešdien atgriezās no Portugāles, kur aizvadīja smagu spēli ar Lisabonas "Benfica", bet "Nevezis" pirms došanās uz Ventspili savā laukumā nespēja tikt galā ar "Siauliai" – 69:85. Kalve, kurš laukumā pavadīja 22 minūtes, grozam neuzbruka bieži, bet darīju to visai precīzi, gūstot 12 punktu (6ab). Arī kopumā latviešu uzbrucējs, kurš iepriekšējā sezonā vēl spēlēja BK "Ventspils " rindās, kļuvis par vienu no Kedaiņu komandas līderiem. 200 cm slaidā uzbrucēja rēķinā vidēji mačā ir 11,8 punkti un 4,8 atlēkušās bumbas.

BK "Ventspils" arī šajā mača nevarēs spēlēt labākajā sastāvā. Lai gan jau spēlē Lisabonā uz desmit minūtēm laukumā atgriezās Akselis Vairogs, komandai bija jāiztiek bez Sanda Buškevica un Sauļus Kuzminska, kuri nevarēs palīdzēt arī ceturtdien. Pagaidām ventspilniekiem izdevies pierādīt, ka ar pareizo attieksmi var kompensēt robus sastāvā un to vajadzētu izdarīt arī mačā ar "Nevezis". Turklāt Ventspilī ieradies 201 cm garais Jamaikā dzimušais spēka uzbrucējs Roberts Levins, kurš mačos pret "Nevezis" un "Perlas" centīsies pierādīt savu noderību.

Mača sākums pulksten 18.30.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: