Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu - kādai sievietei šā gada marta beigās, vainīgajam pielietojot vardarbību, tika nolaupīts mobilais telefons.

Šā gada 26. marta naktī Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Ventspilī, Tārgales ielā pie kādas sievietes pienācis jaunietis, uzbrucis un atņēmis viņai mobilo telefonu. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja nepilngadīgu jaunieti.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka 26. martā ap plkst. 2 naktī Tārgales ielā sievieti uzrunājis kāds jaunietis un, novēršot viņas uzmanību, novērtējis, kas vērtīgs atrodas viņas somā. Jaunietis, pielietojot vardarbību, atņēma viņai mobilo telefonu. Šobrīd sievietes mobilais telefons ir atgūts.

Jaunietim tiesa uz izmeklēšanas laiku piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Aizturētais jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida noziedzīgiem nodarījumiem, kā, piemēram, par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu un par zādzību.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu un nodevušas to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Saskaņā ar Krimināllikumu, par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Die Fahne hoch! 07.05.2020, 09:43:49

    Tārgales iela-tas ir rajons,kur dominē čigānu un krievu kriminālie elementi.Atliek vien minēt,kas ir bijis šīs epizodes galvenais "varonis"...

  • -4
    Kriska 07.05.2020, 10:27:48

    Ko sieviete viena pati vazājās 2 pa naktī? Provokācija tīrā veidā

  • -4
    Eeeeeeeeee 07.05.2020, 10:59:21

    Provokācija? Tu ar galvu neesi mēģinājis "draudzēties" ? :)

    Vienalga cik ir pulkstenis! Nevienam šmurgulim nav jāzog manas mantas. ;)

  • -1
    Arogidēns 11.05.2020, 09:06:08

    Vot šitie pelējumi, kam pašiem nav uz ielas ko darīt, māk tikai šeit pamācīt citus. Kas vispār tev par daļu, ko cilvēks dara 2vos naktī uz ielas? Varbūt mēnesserdzīga !

  • -2
    FerdinanTs. 07.05.2020, 12:52:21

    Varbūt nolaupīja arī nevainību?
    Tfu,tfu,tfu,tfu...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: