Šogad Ventspils iecirknī, salīdzinot ar citiem gadiem, ir pieaudzis reģistrēto velosipēdu zādzību skaits. Parasti gan zagļi iekāro tos velosipēdus, kuri nav pieslēgti, taču pēdējā laikā tomēr tiek zagti arī tie velosipēdi, kuri ir pieslēgti, galvenokārt kāpņu telpās.

Ja pagājušā gada pirmajā ceturksnī Ventspilī bija reģistrētas sešas velosipēdu zādzības, tad šobrīd, kad vēl marta mēnesis nav galā, ir reģistrētas jau 14 velosipēdu zādzības, janvāra un februāra mēnešos katrā pa četrām zādzībām, bet marta mēnesī - sešas. Vismaz desmit gadījumos velosipēdi tika nozagti no kāpņu telpām Saules, Ugāles, Siguldas, Inženieru, Brīvības, Pētera un Usmas ielās. Trīs no velosipēdiem bija novietoti pie publiskām vietām.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas aicina izvairīties no velosipēdu novietošanas bez uzraudzības kāpņutelpās, tajā skaitā, kuru ārdurvis aprīkotas ar drošības kodu. Notikumi rāda, ka tas parasti nav bijis šķērslis velosipēdu zādzību izdarīšanai, kā arī velosipēdus kāpņutelpās nepasargā arī drošības slēdzenes, kā tas redzams arī pēdējos konstatētajos gadījumos.

Tāpat likumsargi aicina velosipēdus novietot tādās vietās, kur ir velonovietne, vai velosipēdu pieslēgt videonovērošanas kameru tuvumā. Gadījumā, ja velozādzība tiek izdarīta, tad videonovērošanas kameras materiāls var palīdzēt atrast nozagto velosipēdu.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    gg65 17.03.2020, 16:16:07

    Kāds ir statuss ar Krasta ielas ļaudīm? Uzliek sodu ko viņi nemaksā un rūpals turpinās?

  • -1
    .666.ventspils 18.03.2020, 17:02:16

    Vai ir arī statistika,cik % no nozagtajiem velosipēdiem policija atrod?

  • -1
    Vērotājs no malas. 25.03.2020, 20:16:26

    Čigāniem nav sezonas,"strādā" visu cauru gadu!

  • 0
    Oskars123 27.03.2020, 13:13:31

    Lai atvieglotu darbu policijai, velosipēdu vajadzētu reģistrēt CSDD, tas arī uzlabotu atrašanas statisku. Vispirms jau pašam jāparūpējas! Ir uzskats ka reģistrētie arī mazāk interesē zagļus.

  • 0
    reku 27.03.2020, 14:55:28

    Rāmja numuru tak var ar fleksīti bez grūtībām izšmirģelēt,ej nu pēc tam pierādi...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: