Ventspils novada sieviešu volejbola komanda šajā sezonā startē Tautas volejbola līgā, kuras pirmo posmu noslēdza otrajā vietā, tā arī garantējot iespēju startēt izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējās sezonas Ventspils novada dāmas aizvadīja Tukuma novada kausa izcīņā, regulāri arī tiekot pie godalgām. Pērn novada pārstāvēm izdevās iekļūt finālā un tikt pie sudraba medaļām, taču turnīrā startēja vien piecas komandas, kas arvien vairāk nostiprināja pārliecību, ka tiešām pienācis laiks meklēt plašākus ūdeņus. Par tādu tika atzīts VK Ziemeļu krasts – Salacgrīva organizētais Tautas volejbola līgas turnīrs, kurā dāmu mačos šoreiz startē 13 vienības. Tā ka garantēts vairāk spēļu un arī pieredze jauna, kas vienmēr ir interesanti.

Lielākā daļa komandu ir no Rīgas, kur notiek arī spēles – nedēļas nogalēs komandas sabrauc SC Mežaparks zālē –, tomēr pārstāvēti arī Ropaži, Ķegums un, protams, Salacgrīva. Ventspils novada komanda veic tālāko ceļu uz mačiem, kas gan sezonas pirmajā pusē nav traucējis rādīt labu sniegumu. 12 mačos izcīnītas 11 uzvaras, bet vienīgais zaudējums piedzīvots pret līdervienību RVS (N.L.). Trīs mačos uzvara izcīnīta piecos setos, bet Tautas līgas nolikums paredz, ka arī tādā gadījumā uzvarētāji tiek pie trim punktiem, kamēr neveiksminieki saņem divus. Vienā no piecu setu mačiem Ventspils novada volejbolistēm vajadzēja atspēlēties, bet pret salacgrīvietēm neizdevās nosargāt divu setu pārsvaru, toties izšķirošajā smagajā cīņā tika izcīnīta uzvara 15:13.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas divās līgās, labākajām sešām nokļūstot Virslīgā un arī garantējot vietu izslēgšanas mačos, kamēr otrais septītnieks cīnīsies par divām ceļazīmēm uz ceturtdaļfinālu. Interesanti, ka Virslīgā iekļuvušas visas četras komandas, kas nav no Rīgas, kā arī RVS (N.L.) un pagājušās sezonas uzvarētājas Victoria/Hunt.lv. Tautas līgā punktus dod katrs uzvarētais sets, tāpēc vieta kopvērtējumā var nesakrist ar vietu labāko sešniekā, kā tas gadījies Ropažu komandai, kas pirmajā posmā bija piektā, bet Virslīgas turnīru uzsāks vien ar četriem punktiem un sesto vietu. Savukārt otrajā vietā esošais Ventspils novads tuvākās sekotājas Victoria/Hunt.lv apsteigs tikai par punktu, lai gan lielajā tabulā novada pārstāvēm ir +3.

Jāpiebilst, ka novadnieces pirmajā posmā izcēlās arī individuāli, jo Baiba Šefanovska tika atzīta par novembra vērtīgāko spēlētāju, bet decembrī uz šo titulu pretendēja Anete Černuho. Savukārt līdz šim produktīvāko sniegumu demonstrējusi Anita Indāne, kura līdz šim izcēlusies ar vidēji 12,4 punktiem mačā (Šefanovskai 11,3), no kuriem 3,5 punkti tiek vākti ar blokiem, bet tas ir otrais labākais rādītājs visā turnīrā. Ventspils novada volejbola komandā spēlē arī Agija Sauka, Anita Žeimunde, Arta Vītola, Elza Ozoliņa, Eva Štromberga, Inta Ozola (kapteine), Krista Rozenberga, Laine Šmite, Līga Šulca un Sintija Zariņa, bet tās treneris ir Andis Bertāns.

Tautas līgas otrais posms startēs 8. martā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: