Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA) aicina rokdarbniekus iesaistīties Latvijā lielākā mākslas kopdarba tapšanā, kas veidots no neskaitāmām tamborētām hiperboliskām plaknēm, informēja biennāles pārstāve Laura Adamoviča.

RIBOCA aicina rokdarbniekus iesaistīties akcijā, lai kopā ar matemātiķi un otrās biennāles dalībnieci Dainu Taimiņu radītu līdz šim lielāko kopdarbu Latvijā.

Pēc Adamovičas sacītā, līdzšinējos mākslas projektos Taimiņa ir pulcējusi vairāk nekā 200 palīgus un līdz šī gada aprīļa beigām ikviens interesents un rokdarbu entuziasts ir laipni aicināts dot savu pienesumu.

2013. gadā Taimiņa iekļuva Ginesa rekordu grāmatā, izveidojot pasaulē lielāko hiperbolisko plakni, kurai tika izmantota septiņi kilometri rozā dzijas. Gatavojoties šī gada RIBOCA izstādei "viss reizē zied" atklāšanai maijā, māksliniecei ir nepieciešama Latvijas iedzīvotāju atsaucība, lai censtos atkārtot līdzīga vēriena un iesaistes mākslas darbu.

Ikviens rokdarbnieks Latvijā ir aicināts atsaukties un pievienoties tamborēšanas kustībai, sniedzot savu pienesumu kopīgā darba radīšanā. Projekta noslēgumā aprīļa beigās visu dalībnieku iesniegtie plakņu gabaliņi tiks apkopoti vienotā trīsdimensionālā objektā, kas būs skatāms Rīgā līdz pat 11. oktobrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: