Rīt jaunā gada pirmo maču aizvadīs Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas savā laukumā uzņems Bauskas komandu un mēģinās turpināt uzvaru sēriju.

Jaunie Ventspils basketbolisti gadu noslēdza ar divām uzvarām pēc kārtas, bet 2020. gada ievadā šo sēriju derētu turpināt, jo viesos brauc vājākā Rietumu grupas komanda Bauskas BJSS/SC Mēmele. Abu komandu pirmajā spēlē Bauskā ventspilnieki guva 115 punktus un svinēja uzvaru ar 43 punktu pārsvaru, bet kopumā 12 mačos VeA rēķinā ir jau astoņi panākumi. Bauskas basketbolisti uzvarējuši tikai reizi, turklāt tas notika pirms diviem mēnešiem – 10. novembrī.

Studenti Rietumu turnīra tabulā šobrīd atrodas ceturtajā vietā, taču situācija var strauji mainīties. Par uzvaru un arī spēli mazāk ir Ķekavas un LU/BS Rīga komandām, bet par diviem panākumiem atpaliek Kandavas/Anzāģes spēlētāji, kuri tāpat aizvadījuši par vienu maču mazāk. Tiesa, pakāpties var arī augstāk, jo tikai par uzvaru vairāk ir BK Turība (par vienu maču mazāk), kas pretī nāks pēc mača ar baušķeniekiem, un Saldus basketbolistiem. Pavisam labā ziņa ir tā, ka izkrišana no astotnieka, kas garantē vietu izslēgšanas mačos, VeA pagaidām pilnīgi noteikti nedraud, jo starp ceturto un astoto vietu ir sešu uzvaru aiza.

Par VeA uzbrukuma līderi šajā sezonā kļuvis Ričards Vitoļskis, vidēji mačā izceļoties ar 18,4 punktiem, bet ap 12 punktiem vidēji mačā vāc Ralfs Ēršķis, Reinis Krūmiņš un Roberts Smildzējs. Jāpiebilst, ka trīs mačus LBL2 aizvadījis arī Kristaps Ķilps, uzvarā pret Saldu (98:90) sametot 35 punktus un nopelnot lietderības koeficientu 39. Sezonas griezumā lietderīgāko sniegumu komandā (15,9) demonstrējis Krūmiņš, kurš ir arī līderis cīņā pie groziem (9,8).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: