Sestdien Kultūras centrā vairāku stundu garā pasākumā tiksies radoši jaunieši. Būs gan mierīgā, gan kustīgā zona, būs arī tīņu ballīte.

Pasākuma mērķis, saka Kultūras centra producente Antra Lācberga, ir apzināt radošos jauniešus, aicinot uzstāties gan tos, kas jau pamanīti, gan tos, ka vēl nav bijuši publikas priekšā: «Pilsētā ir daudz aktīvu skolēnu un studentu, kuriem ir dažādas spējas, par kurām citi nezina. Šī būs viņu iespēja parādīt, ko katrs māk, un, kas zina, varbūt ar laiku kāds no jauniešiem kļūs par zināmu talantu.»

Pirmajā, mierīgajā daļā, skatītāji novērtēs, ko prot jaunie dzejnieki un prozaiķi, mūziķi, tiks rādīts arī pašu veidots īsfilmu seriāls, savukārt pēc tam kustīgajā zonā varēs vērot tā dēvētās ielas kultūras pārstāvju darbību hiphop, velotriālistu un parkūristu izpildījumā.

Pasākumā piedalīsies arī eksperti – pirmajā daļā – dzejnieks un mūziķis Andris Akmentiņš, otrajā – Mixmaster DJ AG. Tīņu ballītē, kas sāksies plkst. 18 un turpināsies līdz plkst. 22, spēlēs 11 jauni un talantīgi dīdžeji. Viņi šoziem apmeklēja dīdžeju kursus iesācējiem – gan teorētiskas lekcijas, gan individuālas praktiskās nodarbības, ko vadīja Kaspars Sproģis, Endijs Apse, Vents Feldmanis, arī Antra Lācberga un Jānis Odnocenovs, viņš arī DJ Lācis.

Kursi notika Ventspils Mūzikas vidusskolā, idejas autors ir tās direktors Andris Grigalis, tos atbalstīja Kultūras centrs un pilsētas dome, tādēļ dīdžejiem nepieciešamās tehniskās zināšanas un mūzikas miksēšanas pamatprincipus skolēni apguva bez maksas. Domājot par to, kur viņiem praktizēties, kur notiks pirmās ugunskristības, nolemts nākamsestdien ļaut vadīt tīņu ballīti. «Tas,» saka DJ Lācis, «tikai no malas šķiet – nu, kas tur liels, uzliec mūziku un spēlē, bet vajadzīga liela prasme un pareiza izjūta, balles laikā jāprot kāpināt dejotāju emocijas, lai viņiem visu laiku būtu interesanti.»              

Šī ir pirmā, bet ne pēdējā tīņu ballīte Kultūras centrā, jo jaunie dīdžeji arī turpmāk reizi mēnesī piedāvās vienaudžiem lieliskus deju vakarus. 

Šeit varat apskatīt DJ Vento lekciju topošajiem dīdžejiem - 1. daļa ; 2. daļa

Foto: DJ Lācis - Jānis Odnocenovs.    

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: