Baltkrievija vēlētos nopirkt naftas cauruļvadu Polocka-Ventspils, paziņojis šīs valsts vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko.

"Mēs esam gatavi nopirkt cauruļvadu un izmantot to ar savstarpēji izdevīgiem nosacījumiem - tā, lai tiktu pārsūknēta nafta. Ar akcionāriem nevaram par to vienoties, iespējams, te ir iesaistīta lielā politika," norādījis diplomāts.

Viņš apgalvojis, ka Baltkrievija joprojām cer uz Venecuēlas naftas tranzītu caur Latviju. Tie varētu būt 5-7 miljoni tonnu katru gadu. No katras naftas tonnas Latvija iegūtu aptuveni desmit dolārus (5,16 latus).

"Mēs vēlētos, lai mums būtu savs cauruļvads un terminālis," skaidrojis Gerasimenko.

Kā ziņots, radies strīds par naftas vada Polocka-Ventspils bufernaftu un Baltkrievija nav apmierināta ar kavēšanos tās piederības lietas izskatīšanā.

"Pašlaik no cauruļvada Latvijas posma atsūknēta daļa bufernaftas, taču cauruļvada diagnostiku un remontu SIA "LatRosTrans" nav sākusi. Turklāt kompānija ir paziņojusi, ka līdz tiesvedības beigām kompānija nekādus darbus nesāks," aģentūrai "Interfax" pavēstīja informācijas avots Baltkrievijas valdībā.

Baltkrievijas pusi satrauc, ka tiesas process varētu ieilgt, tiesāšanās beigās cauruļvada tehniskais stāvoklis būs nepiemērots tā izmantošanai un uzņēmumam nāksies veikt sarežģītus un ilglaicīgus remontdarbus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: