BK Ventspils šīs nedēļas vidū aizvadīs kārtējo maču FIBA Eiropas kausā, viesos tiekoties ar Vācijas kluba Medi, bet sestdien savā laukumā aizvadīs šīs sezonas pirmo Latvijas klasiku, uzņemot VEF

Eiropas kausa pamatturnīra pirmo apli ventspilnieki noslēdza ar trim panākumiem trīs mačos, bet divi no tiem tika izcīnīti savā laukumā, tā kā otrajā aplī gaidāmas smagākas cīņas. Tas attiecas arī uz trešdienas cīņu ar Medi basketbolistiem, kas pēc piecu zaudējumu sērijas nu jau izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas. Eiropas kausa apakšgrupā viņi ieņemt otro vietu ar diviem panākumiem, bet vienīgo zaudējumu vāciešiem sagādāja tieši Ventspils, savā laukumā uzvarot 95:77. Tā kā minimālais uzdevums šajā izbraukumā mačā bus nosargāt 18 punktu pārsvaru.

Sestdien basketbola līdzjutējus gaida pirmais sezonas saldais ēdiens – Ventspils savā laukumā uzņems VEF. Abas komandas vasarā piedzīvoja pamatīgas pārmaiņas un abas visai līdzīgi arī uzsākušas sezonu. Rīdziniekiem Latvijas-Igaunijas līgā ir septiņas uzvaras septiņos mačos, bet ventspilnieki uzvarējuši sešās no septiņām spēlēm. Čempionu līgā VEF ir viena uzvaras četrās spēlēs, bet trešdienu komandu tāpat gaida nākamā cīņa.

Nedēļas nogalē abas komandas tika pie uzvarām Latvijas-Igaunija līgā. VEF viesos ar 87:74 pieveica valmieriešus, bet ventspilnieki savā laukumā, spēlējot bez Vītola, Vašpuna un Zaķa, sagrāva Tartu Universitātes spēlētājus. Viesiem tika ļauts gūt vien 38 punktus, kamēr mājinieki atbildēja ar 93. 17 punkti un 12 atlēkušās bumbas Jānim Bērziņam, pa 15 sameta Linards Jaunzems (9ab) un Klāvs Čavars, 12 punkti (10ab) Raienam Luteram. VEF uzvarā 30 punkti Kristijana Krajinas kontā, bet 15 sameta Artūrs Kurucs.

Ventspilij novembrī mājās paredzētas vēl viena Eiropas kausa spēle – 20. novembrī viesosies Apoel.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    .Barons 11.11.2019, 19:03:09

    Vefiņ būs būt akal Čempijon.Le ziant.

  • -5
    keda 11.11.2019, 21:28:44

    Baigi grūti kaut ko prognozēt, Skaidrs, ka no visiem vajag pienesumu, tāpēc ceru, ja ne Vašpuns, tad Vītols vismaz spēlēs. Un daudz būs atkarīgs no tā, kā sanāks ierobežot garo horvātu.

  • 0
    karlito 12.11.2019, 09:16:06

    Jā,keda ..šī būs 50/50 spēle...Vašpuns droši vien vēl nespēlēs,viņiem Kurucs labi iespēlējies,un protams Krajina...Bet uzvarēt mēs varam viņus,jācīnās!!

  • -4
    keda 12.11.2019, 09:31:40

    Man šķiet, arī tā psiholoģiski svarīgi. Abas komandas šobrīd faktiski taustās un uzvara ļoti noderētu pārliecībai.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: