Savā 14. cīņā profesionālajā ringā pie pirmā čempiona titula ticis Ventspils bokseris Nikolajs Grišuņins, kurš tagad ir IBA Intercontinental jostas īpašnieks.

Cīņā par jostu Grišuņinam pretī stājās pieredzējušais Bosnijas un Hercegovinas pārstāvis Džemals Bosņaks, un tā abiem bokserim nebija pirmā tikšanās. 2013. gadā Džemals un Nikolajs tikās vēl amatieru statusā, un toreiz pārāks izrādījās bosnietis, tiekot pie sava pirmā starptautiskā panākuma.

Cīņas augstā likme un principialitāte lika domāt, ka aizraujošas sitienu sērijas un lielu intensitāti tajā neieraudzīsim, un šādas prognozes arī piepildījās. Abi bokseri darbojās piesardzīgi, neaizraujoties ar uzbrukumiem un pēc tiem tūlīt atgriežoties aizsardzībā. Laiku pa laikam pa kādam sitienam sāncensi gan ķēra, un nedaudz izveicīgāks šajā ziņā bija Grišuņins. Par ievērojamu viņa pārsvaru diez vai varēja nosaukt, tomēr sāncensis labi apzinājās, ka atpaliek, tāpēc pēdējos divos raundos darbojās daudz enerģiskāk. Tiesa, tā gan iegūstot, gan zaudējot, jo Nikolajam izdevās arī labas atbildes.

Gaidot rezultātus, labā noskaņojumā bija arī Bosņaks, tomēr svētki šoreiz bija Grišuņinam un viņa komandai – ar vienprātīgu tiesnešu lēmumu par uzvarētāju tika pasludināts Latvijas bokseris! «Tā bija ļoti smaga cīņa, bet paldies manai komandai, kas palīdzēja tik labi tai sagatavoties! Paldies arī visiem maniem līdzjutējiem! Var jau būt, ka kādam šķita, ka cīņa bija garlaicīga, bet es centos cīnīties uzmanīgi, lai nekļūdītos un nepalaistu garām sitienus. Tas arī izdevās, un es uzvarēju. Protams, domāju šo cīņu arī kā par revanšu, jo pirms sešiem gadiem šim bokserim zaudēju. Viņš tagad droši var mani izaicināt uz revanša cīņu. Labprāt tādu aizvadīšu,» uzreiz pēc jostas saņemšanas atzina Grišuņins.

Vairāk lasiet otrdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Margrieta345 06.11.2019, 12:01:45

    Kur palika 2 komentāri?

  • -8
    ventasbalss.lv 06.11.2019, 12:14:49

    Pietiek atkārtot vienus un tos pašus senos notikumus, kam ar šiem notikumiem nav nekāda sakara, tad komentāri nepazudīs!
    Paldies par sapratni!

  • 0
    Margrieta345 06.11.2019, 13:16:25

    >>ventasbalss.lv
    Protams,tiem senajiem notikumiem nav sakara ar šiem.Bet ar "galveno varoni" gan.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: