Ar teicamiem panākumiem ventspilniekiem noslēdzies Latvijas individuālais čempionāts novusā, ko Kasparam Leitim izdevās ne viens kļūt par valsts čempionu, bet arī nopelnīt lielmeistara titulu.

Vīru finālā no 28 spēlētājiem pieci pārstāvēja Ventspili, bet tik lielāka pārstāvniecība bija tikai Rīgai (7). Turpat savus medaļu mačus aizvadīja arī trīs ventspilnieces, tā kā Mālpilī Ventspils Novusa kluba komanda bija tiešām iespaidīga. Pirms diviem gadiem individuālā čempionāta maratonā triumfēja Raivo Bumbieris, bet Kaspars Leitis izcīnīja sudraba medaļu, taču iepriekšējais čempionāts abiem bija pa galam nesekmīgs, un vispār finālā spēlēja tikai viens ventspilnieks – Kaspars Knipens.

Šoreiz Leitis stabili soļoja medaļu virzienā, tēmējot arī uz augstāko pakāpienu, bet viss izšķīrās pēdējās divās kārtās. Pirms tām Kaspars no pirmās vietas atpalika par vienu punktu, taču izšķirošajos brīžos labāk nospēlēja tieši ventspilnieks. Starp citu, neiztika arī bez palīdzība no tēta Raimonda puses. «Dienas gaitā lielu uzmanību tabulai nepievērsu, bet papētīju to pirms pēdējām divām kārtām. Sanāca tā, ka nākamajam ar tā brīža līderi bija jāspēlē manam tēvam un viņam izdevās uzvarēt. Uzvarēju arī es, tā pakāpjoties uz pirmo vietu, ko arī nosargāju,» izšķirošos notikumus atceras jaunais čempions Leitis.

Par četriem punktiem mazāk sakrāja valmierietis Aldis Mednis, kuram tika vicečempiona tituls, un arī rīdzinieks Vadims Čunka, kuram bronza. Knipenam šoreiz sestā vieta, Arvīds Reinbergs izcīnīja 15. vietu, Raivo Bumbieris finišēja 16., bet Leitis vecākais – 27. vietā. Kaspars atzīst, ka noteikti palīdzējis tas, ka ka finālā bija tik daudz ventspilnieku un spēlētāju, ar kuriem spēlē vienā komandā. Sajūta bijusi gandrīz vai kā riteņbraukšanā, kad viens iet pa priekšu, bet citi palīdz, cik nu var šo vietu nosargāt. Jaunais čempions gan smej, ka tagad viņu gaida ļoti smaga nākamā sezona: «Pret čempionu visi parasti cenšas divreiz vairāk un ļoti grib viņu uzvarēt, tāpēc skaidrs, ka viegli nebūs.»

Taču zelta medaļa nebija vienīgais šī fināla sasniegums, jo tāpat izdevās izpildīt arī lielmeistara sporta klases normatīvu. Leitis atzīst, ka klusībā uz to ir cerējis, taču labi apzinājies, ka tas nav viegli sasniedzams: «Protams, neveiksmīgais pagājušais gads bija gan mācība, gan motivācija šoreiz parādīt daudz labāku sniegumu. Mērķis bija tikt medaļās, bet klusībā cerēju arī uz lielmeistara iegūšanu. Finālā spēlēja tikai viens lielmeistars – Mednis – , no šobrīd aktīvajiem spēlētājiem tāds tituls ir tikai septiņiem, bet visā novusa vēsturē tāds piešķirts tikai 21 spēlētājam. Tas nav sasniedzams viegli, tāpēc gandarījums ir tiešām liels.» Lielmeistara tituls ir arī ventspilniekiem Daināram Plūmem un Guntaram Brālītim, kurš gan jau ilgāku laiku dzīvo ārzemēs.

Dāmu konkurencē lielmeistares tituls ir arī Janīnai Kesenfeldei, kura startēja dāmu finālā un izcīnīja trešo vietu, uz goda pjedestāla kāpjot jau kārtējo reizi. Tik pat punktu izcīnīja Ilze Čakle, bet viņai bija jāsamierinās ar piekto vietu. Savukārt Līga Leite šajā sezonā finišēja 24. vietā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: