Visai ekstrēmajos laika apstākļos pagājušās nedēļas nogalē risinājās pēdējais šī gada motopasākums Zūru Motokross 2019. Spēcīgais vējš un lietus bija īsts pārbaudījums gan braucējiem, gan skatītājiem.

Motopasākums galvenokārt bija paredzēts visiem tiem motokrosa entuziastiem, kuri aizraujas ar šo sporta veidu savā brīvajā laikā. Pašā mazākajā 65cm3 klasē par uzvarētāju kļuva ventspilnieks Jonatans Rjabovs, bet 85cm3 klasē labākais bija motokomandas ''FFF'' jaunais braucējs Ralfs Vindigs. MX Iesācēju klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Raivo Knūts no MX ''Stende''. Ventspilnieki Amunds Bušmanis un Juris Drančuks izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu.

Līdzīga situācija bija MX Hobby klasē, kur pirmais bija liepājnieks Brendons Bunka, bet sudraba un bronzas pakāpienus aizņēma ventspilnieki Andrejs Solncevs un Oskars Ābele. MX Veterāni 40+ klasē pirmais trijnieks bija Raivis Zolmanis (Saldus Motoklubs), Mareks Birziņš (Motoklubs ''Kandava'') un Miķelis Užāns (MK ''Stende'').

Savukārt MX Seniori 50+ klasē, tāpat kā pirms nedēļas Jūrkalnē, pārliecinošu uzvaru izcīnīja Gints Uzars (Motokomanda ''FFF''). Otrais bija dobelnieks Nils Kalējs, bet trešo vietu izcīnīja ventspilnieks Normunds Bušmanis. Pasākuma ātrākajā MX Amatieri klasē par uzvarētāju kļuva Kārlis Kalējs (Motoklubs ''Rambas''). Otro vietu starp jaunajiem braucējiem izcīnīja Ventspils motokluba ''Rodeo'' vecmeistars Arvis Sanders, bet zūrenieks Eduards Rozenbergs smagā cīņā ieguva trešo vietu.

Par visu notiekošo pasākumā, spītējot vējam un lietum, stāstīja vienmēr jaunais Ēriks ''Fodža'' Fogels. Sacensību noslēgumā labākie saņēma balvas un skatītāji tika cienāti ar gardu zupu, kuru sacensību laikā uz ugunskura pagatavoja lieliskais pavārs un Ventspils motosportists kvadrociklu klasē Viktors Vaskis.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    karlito 30.10.2019, 11:36:58

    Ventspilnieki arī grib redzēt motokrosu...............

  • 0
    Prof.Preobraženskis IV 30.10.2019, 17:10:27

    Vai nu tā ir,ka Dzintarjūras trase nav atjaunojama,to nedaudz rekonstruējot,lai būtu derīga šodienas jaudīgākajai technikai?

  • 0
    karlito 31.10.2019, 10:12:30

    Ventspilī ja grib,tad visu var izdarīt..gan uzcelt,gan pārveidot,...tas ir ja grib...Bet šajā jomā,OC vieglāk ir atrakstīties...

  • -4
    Katja 31.10.2019, 16:32:49

    Karlito - varbūt vienkārši ir primārāki projekti par motokrosu, kurā brauc 15 puikas. Es, protams, nezinu, tikai minu. Visu jau pilsētā tāpat neatjaunosi un neuzcelsi. 100 punkti viss sadalīts kaut kādās prioritātēs un ekonomikā.

  • 0
    reku 31.10.2019, 16:39:19

    Kādi 15?
    Būs trase būs desmitreiz pa 15.
    Pie viena-bija unikāls koka velotreks,bija daudz sportistu,kas nodarbojās konkrēti ar treka riteņbraukšanu.Trekam vajadzēja padārgu remontu,tad mazais ķeizariņš nosprieda,ka labāk treku nojaukt un tā vietā ledushalli uzbliezt.
    Tagad,ja ieminēsies par velotreku-atbilde būs viena-a pie mums jau nav sportistu,kas ar to treka riteņbraukšanu nodarbojas!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: