Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļas kolektīvs aicina topošās māmiņas apmeklēt izglītojošu lekciju ciklu, lai savlaicīgi sagatavotos bērniņa piedzimšanai.

Topošajām māmiņām katru mēnesi tiek piedāvātas dažādas lekcijas, kurās sniedz praktiskas zināšanas par dzemdību procesu un zīdainīša aprūpi ikdienā, kā arī psiholoģiski sagatavo viņas dzemdībām un mazuļa ienākšanai ģimenē. Lekciju laikā tiek sniegtas atbildes uz topošo māmiņu jautājumiem, kā arī padomi dažādām ikdienas situācijām. Lekcijas iespējams apmeklēt arī kopā ar vīru/dzīvesbiedru vai citu tuvinieku, tādējādi sagatavojot ne tikai māmiņas, bet arī tētus un tuviniekus gaidāmajam notikumam.

Novembrī tiek piedāvātas četras lekcijas par šādām tēmām: Dzemdību un pēcdzemdību periods; Pozas un elpošana dzemdībās; Pareizs uzturs grūtniecēm un nedēļniecēm, «Handlings» – prasmīga zīdaiņa aprūpe ikdienā.

Lekciju grafiks 2019. gada novembrī:

06.11.2019. plkst. 17.00 Dzemdību un pēcdzemdību periods

Lekcijā iespējams uzzināt par dzemdību procesu, par to, kā dzemdības sākas un kad ir vislabākais laiks, lai brauktu uz Dzemdību nodaļu. Bieži vien jaunās māmiņas uz nodaļu atbrauc par ātru – dzemdību priekšvēstnešu laikā, kas parasti pāriet –, un grūtniecei nereti jādodas atpakaļ uz mājām. Tāpat šajā lekcijā tiek runāts par to, kādas sajūtas var būt pēcdzemdību periodā.

13.11.2019. plkst. 17.00 Pozas un elpošana dzemdībās

Lekcijā māmiņām tiek mācīta pareiza elpošana, kas īpaši svarīga ir dzemdību beigu fāzē, lai ar pareizu elpošanu palīdzētu bērniņam piedzimt, nevis viņam kaitētu. Tāpat tiek rādītas, kādas pozas vislabāk pielietot dzemdību laikā. Pozas ir jāmaina, it īpaši, ja dzemdības ir garas.

20.11.2019. plkst. 17.00 Pareizs uzturs grūtniecēm un nedēļniecēm

Lekcijā māmiņām tiek stāstīts par pareiza uztura pamatprincipiem grūtniecības laikā, kā arī pēcdzemdību periodā. Uztura speciāliste Anete Šteinberga sniegs vērtīgus padomus par to, ko un kā ēst, lai mazulim un jaunajai māmiņai nekā netrūktu.

27.11.2019. plkst. 17.00 «Handlings» – prasmīga zīdaiņa aprūpe ikdienā

Lekcijā var uzzināt, kā pareizi turēt bērniņu uz rokām, kā viņu ģērbt, kā mainīt pamperu, lai mazulis tiktu kustināts pareizi un izvairītos no paaugstināta tonusa. Šī lekcija noder ne tikai mammām, bet arī tētiem, jo arī tētis pildīs tādus pašus pienākumus kā māmiņa.

Lekcijas topošajiem vecākiem notiek trešdienās Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas jaunā korpusa 1. stāva konferenču zālē (ieeja no Vasarnīcu ielas). Cena par vienas lekcijas apmeklējumu ir 8 eiro, bet, ja topošā māmiņa uz lekciju vēlas nākt kopā ar vīru/dzīvesbiedru vai citu tuvinieku, tad maksa ir 11 eiro. Uzziņas un pieteikšanās lekcijām pa tālruni 63624404 vai personīgi ierodoties Dzemdību nodaļā pie vecmātēm.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: