Savu jubilejas sezonu Ventspils Jaunrades nama galda hokeja komanda turpināja ar dalību Pasaules kausa posmā Latvia Open, kas risinājās Inčukalnā un kurā pie vēsturiska panākuma izdevās tikt ventspilniekam Alvim Siliņam.

Starp 93 sacensību dalībniekiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas, Jaunrades nama komanda bija 17 spēlētāju sastāvā. Kā jau ierasts, sacensības sākās ar kvalifikācijas kārtas grupu turnīru, kas šajā posmā sastāvēja no sešām grupām. Uzvaru savā grupā izcīnīja Elvijs Siliņš, trešās vietas savās grupās izcīnīja Edžus Kaņeps, Mārcis Radelis, kas bija šīs spēļu kārtas pārsteigums, un Alvis Siliņš. Ceturtie savās grupās bija Eliāns Ēdelis, Guntis Ernšteins un Aleksandrs Žernovojs, tāpat turpinot cīņu nākamās kārtas augstākajā līgā. Pēc otrās kārtas izspēles labākie 16 turpināja sacensties Pasaules kausa posma astotdaļfinālā. Šoreiz pleijofā izdevās iekļūt diviem Jaunrades nama komandas spēlētājiem – Alvim un Eliānam.

Spēļu sērijā līdz četrām uzvarām Eliānam diemžēl nācās atzīt rīdzinieka Raivja Miglinieka pārākumu, piekāpjoties ar rezultātu 0:4 (2:5; 1:2(P); 2:3(P); 1:4). Tas Eliānu ierindoja 14. vietā posma kopvērtējumā. Toties Alvis Siliņš ar rezultātu 4:1 (4:3 (P); 2:1; 2:3; 2:1; 4:3) spēja uzveikt Edgaru Mucenieku no Skrundas un kvalificējās turnīra ceturtdaļfinālam. Visdramatiskākās un nervu kutinošākās cīņas notika tieši ceturtdaļfinālā. Siliņš, izspēlējot maksimālo spēļu skaitu, pēdēja izrāva uzvaru ar zelta vārtiem (sērijā 4:3), pieveicot pēc reitinga piekto spēcīgāko Latvijas spēlētāju Miglinieku, reizē arī revanšējoties par savu komandas biedru.

Pusfinālā Alvi izdevās apturēt Latvijas junioru līderim Raineram Kalniņam no Inčukalna (1:4 (4:3; 4:5; 0:1; 2:4; 1:2)). Bronzas finālā līdz trim uzvarām Siliņš krustoja nūjas pret Krievijas spēlētāju Mihailu Šaškovu un ar rezultātu 3:1 (6:0; 5:3; 6:8; 3:2) svinēja vēsturisku uzvaru, pasniedzot lielisku dāvanu sev un savai komandai desmit gadu jubilejā. Par Latvijas posma uzvarētāju kļuva 2013. gada pasaules čempions Atis Sīlis, uzveicot Raineru Kalniņu ar rezultātu 4:0 (6:3; (6p):5; 4:2; 3:1).

Sieviešu nominācijā ceturto vietu izcīnīja Laima Kamzola, bet Elēna Rācenāja bija piektā. Aleksandrs Žernovojs veterānu konkurencē šoreiz noslēdza labāko piecinieku, bet mūsu labākais juniors Mārcis Radelis savā konkurencē ierindojās 17. vietā.

Nākamās sacensības mūsu spēlētājiem būs tepat mājās, jo 19.novembrī risināsies Jaunrades namā kausa izcīņas 1. posms.

Pasaules kausa Latvia Open 2019 posms Inčukalnā
(93 spēlētāji)
1. Atis Sīlis BJC''Laimīte'' (Rīga)
2. Rainers Kalniņš Inčukalna GHK
3. Alvis Siliņš VJN
4. Mihails Šaškovs Krievija
...14. Eliāns Ēdelis VJN
17. Edžus Kaņeps VJN
20. Elvijs Siliņš VJN
25. Aleksandrs Žernovojs VJN
27. Alens Kalniņš VJN
32. Guntis Ernšteins VJN
42. Mārcis Radelis VJN
44. Laima Kamzola VJN
45. Elēna Rācenāja VJN
47. Dāvis Apfelbaums VJN
53. Elvis Arhinovičs VJN
61. Haralds Janvars VJN
64. Alekss Ernšteins VJN
77. Lauris Rozentāls VJN
79. Renārs Zabarovskis VJN
91. Ralfs Sondars Ventspils

Vēsturiskie Alvja Siliņa zelta vārti

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: