Ventspils Mūzikas vidusskola rīkos Kurzemes reģiona mūzikas skolu kora klašu solistu, duetu un ansambļu konkursu ''Jūras zvaigzne'', kas veltīts izcilajai Ventspils novadniecei un operdziedātājai Alīdai Vānei.

17. oktobrī plkst. 18 ar atklāšanas koncertu Ventspils koncertzālē ''Latvija'' sāksies dziedātāju sacensības. Konkursā piedalīsies audzēkņi vecumā no septiņiem līdz 16 gadiem, kopā ap 80 dziedātāju 70 skolotāju pavadībā. Tiks pārstāvētas 21 Latvijas mūzikas skolas.

Konkurss notiks 18. oktobrī desmit dažādās grupās, kas sadalītas pēc dalībnieku vecuma un sastāviem. Konkursantus vērtēs žūrija diriģenta Jāņa Ozola vadībā.

Konkurss ''Jūras zvaigzne'' tiek rīkots lai attīstītu kora klašu audzēkņu profesionālās prasmes, uzstāšanās kultūru un koncertdarbību. veicinātu audzēkņu apmācības procesa kvalitāti, atskaņojuma kultūras un mākslinieciskās gaumes izkopšanu, saglabātu latviešu tautas dziesmu dziedāšanas tradīciju a cappella, popularizēt latviešu komponistu oriğināldziesmas jauniešiem, veicināt audzēkņu daudzbalsīgās dziedāšanas prasmes un aktivizēt pedagogu pieredzes apmaiņu.

Ieeja pasākumos bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: