Pasaules čempionātā vieglatlētikā Kataras galvaspilētā Dohā 50 km distancē soļošanā Arnis Rumbenieks finišēja 21. vietā, bet čempionāta debitans Ruslans Smolonskis tika diskvalificēts. 

Atlētiem šajā distancē bija jācīnās ne tikai ar konkurentiem, bet arī ar Kataras svelmi, jo pat naktī termometra stabiņš nenoslīdēja zem 30 grādiem zem Celsija, turklāt gaisa mitrums bija aptuveni 75%.

Rumbenieks distanci beidza pēc četrām stundām 28 minūtēm un 18 sekundēm, kas viņam deva 21.vietu 28 finišējušo sportistu konkurencē. Četri sportisti, tajā skaitā 22 gadus vecais Smolonskis, tika diskvalificēti, bet vēl 14 izstājās. Smolonskis, kurš bija otrs jaunākais šo sacensību dalībnieks, no trases tika noņemts pirms bija veicis pusdistanci.

Par pasaules čempionu kļuva japānis Juseke Sudzuki, kurš finišēja pēc četrām stundām četrām minūtēm un 20 sekundēm. Pēc 40 kilometriem viņa pārsvars bija sasniedzis trīs minūtes, bet sacensību pēdējā nogrieznī čempions saskārās ar grūtībām. Sudraba godalgu izcīnīja 43 gadus vecais portugālis Žuāu Vjeira, kurš bija 39 sekundes lēnāks, bet vēl trīs sekundes vēlāk finišēja kanādietis Evans Danfī.

Tikmēr sieviešu konkurencē pirmās divas vietas izcīnīja ķīnietes. Pirmā finišēja Žui Liana, kura distanci beidza pēc četrām stundām 23 minūtēm un 26 sekundēm, savu tautieti Maocuo Li apsteidzot par trīs minūtēm un 14 sekundēm. Nepilnas sešas minūtes uzvarētājai zaudēja itāliete Eleonora Anna Džordži.

Dāmām finišēja 17 no 24 startējušajām sportistēm.

Pasaules čempionātā starts paredzēts arī Ventspils olimpiskās vienības svarcēlājiem. Madarai Palameikai kvalifikācijas sacensības paredzētas 30. septembrī plkst. 16.30 vai 18, bet finālsacensības 1. oktobrī plkst. 21.20 (pēc Latvijas laika). Rolandam Štrobinderam kvalifikācijas sacensības paredzētas 5. oktobrī plkst. 16.30 vai 18, bet finālsacensības 6. oktobrī plkst. 19.55.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 29.09.2019, 22:40:04

    Arnis malacis..tādu svelmi izturēja un godam finišēja,respect!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: