Jauniešu mājā uz otrās sezonas atklāšanu pulcējās Ventspils skolēni, skolotāji un eksperti, kuri iesaistījušies starptautiskajā projektā ''DigiYouth''.

Šajā mācību gadā dalību projektā uzsāk 36 jauni dalībnieki no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas, 2. vidusskolas un 4. vidusskolas. Skolēni pusotra gadu garumā apgūs dažādas prasmes, kas saistās ar biznesa ideju izveidi un attīstību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā. Tās būs ne tikai teorētiskas nodarbības, bet galvenokārt praktiska darbošanās starptautiskās komandās kopā ar domubiedriem no Somijas, Zviedrijas un Igaunijas.

Jau oktobra vidū skolēni dosies uz Igaunijas pilsētu Tartu, kur klātienē satiks citus projektu dalībniekus no ārvalstīm. Iedvesmas pasākuma laikā notiks tehnoloģiju darbnīcas, kā arī dalībnieki iepazīs cits citu un veidos jauktas komandas, kurā pārstāvētas vismaz divas valstis. Tālākā sadarbība starp skolēniem notiks jau attālināti, izmantojot saziņu internetā un rīkojot regulāras sanāksmes. Skolēniem uzdevums būs izveidot biznesa ideju, kuru var īstenot izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumus. Pēc biznesa idejas atrašanas un tās formulēšanas skolēni veidos produktu prototipus, bet noslēdzošajā semestrī mācīsies pārdot savu produktu.

Skolēniem atbalstu sniegs skolotāji un eksperti no Ventspils Digitālā centra un Biznesa atbalsta centra.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: