Pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 23. septembrī mutiskā izsolē ar augšupejošu soli par sākumcenu 11 750 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izsolīs staltbriežu un dambriežu ganāmpulku.

"Ventspils labiekārtošanas kombināta" izpilddirektors Raitis Veidemanis skaidroja, ka uzņēmums izsolīs dzīvniekus, kuri atrodas Ventspils briežu dārzā Talsu ielā 240. Izsolīt plānots visu ganāmpulku kā kopumu. Ganāmpulkā ir seši dambrieži un 32 staltbrieži.

Pēc viņa teiktā, briežus plānots izsolīt, jo "Ventspils labiekārtošanas kombināts" pārtrauks struktūrvienības - Ventspils briežu dārzs - darbību. "Mēs ļoti ceram, ka dambriežiem un staltbriežiem atradīsies jaunas mājas kādā no Latvijas novada briežu dārziem," sacīja Veidemanis.

Viņš arī norādīja, ka pati briežu dārza teritorija netiek izsolīta, daļa no teritorijas ir Ventspils pašvaldības īpašums un neliela daļa - valsts AS "Latvijas Valsts meži" (LVM) īpašums. Par šīm teritorijām pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombinātam" ir nomas līgums un deleģēšanas līgums, kurus ir plānots pārtraukt.

Ventspils briežu dārzs tika izveidots ar nolūku veicināt ģimeņu aktīvās atpūtas iespējas un izglītošanu, sniedzot iedzīvotājiem zooloģiska un ekoloģiska rakstura zināšanas par Latvijas faunas dzīvniekiem un dabas vidi. 32 hektāru lielais Ventspils briežu dārzs darbojas kopš 2006. gada.

Izsole notiks plkst. 14 "Ventspils labiekārtošanas kombinātā" Pils ielā 12.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    krustmate.florence 23.09.2019, 12:04:53

    Žēl gan,ka viss ganāmpulks kopumā tiek pārdots.
    Man kā miljonārei nebūtu problēmu to nosolīt,maksājot visaugstāko cenu,bet neredzu vajadzību pēc tik liela daudzuma gaļas uzreiz.Kādus pāris visjaunākos-šīgada briedēnus gan vēlētos,mans pavārs prot pagatavot no šādas gaļas brīnišķīgus ēdienus.

  • -2
    g11 23.09.2019, 14:30:12

    Vai šo cēlo un gudro dzīvnieku vardarbīga iesprostošana ir izglītošana? Kāds te sakars ar zooloģiskām un ekoloģiskām zināšanām?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: