Upesciema petankas laukumos notika Latvijas čempionāts sieviešu vienspēlēs, kur sacentās 31 dalībnieces no sešiem Latvijas sporta klubiem, tostarp Ventspils kērlinga klubu pārstāvēja astoņas dalībnieces.

Sākotnēji tika aizvadījas piecas spēles pēc Šveices sistēmas, pēc kurām sportistes tika iedalītas astotniekos, kur tālāk jau pēc izslēgšanas spēļu principa notika cīņas par vietām Latvijas čempionātā.

No ventspilniecēm labāko astotniekā tika Inga Apmane un Agita Puriņa, kam, diemžēl, nācās savstarpēji sacensties jau ceturdaļfinālā, kur uzvarēja Apmane.

Uzvarot visas astoņas spēles, Latvijas čempiones titulu izcīnīja Inga Apmane, pārējās godalgotās vietās atstājot Upesciema Warriors kluba sportistēm Lilitai Ābelītei un Gaļinai Sosņinai.

Agita Puriņa izcīnīja augsto sesto vietu, bet nākamās labākās no ventspilniecēm bija Eva Martinsone, izcīnot 14. vietu un Aida Pētersone, izcīnot 17. vietu, savukārt, Gunta Millere, Silva Vensberga un Aija Rudzīte atbilstoši ierindojās no 22. līdz 24. vietai, bet Jautra Grosbārde izcīnīja 27. vietu.

Dāmas patiešām cīnījās, jo laika apstākļi Upesciemā bija nežēlīgi - lielākā daļa no spēlēm tika aizvadītas pamatīgā lietū un aukstumā, samirkušos spēles laukumos.

Latvijas čempionāts, kas ilga visas sezonas garumā, sākot no aprīļa, ir noslēdzies, ventspilniekiem šogad prāvs medaļu birums: Raido Blumbergam un Ingai Apmanei zelta medaļas vienspēlēs, Raido Blumbergs, Nauris Bogdanovičs un Andris Padrevics – čempioni vīriešu komandu sacensībās un bronzas medaļnieki divnieku sacensībās, trijnieks - Eva Martinsone, Aida Pētersone un Inga Apmane izcīnīja bronzas medaļas sieviešu komandu čempionātā, Evai Martinsonei un Raido Blumbergam bronzas medaļas jaukto pāru sacensībās, Raido Blumbergam arī bronzas medaļa precizitātes metienu (TIR) čempionātā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Eclipse_Cross 24.09.2019, 10:45:33

    Sveicieni!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: