Šonedēļ Čempionu līgas kvalifikācijas spēlēs Ventspils basketbolistiem divas reizes būs jātiekas ar sava bijušā trenera Gašpera Okorna trenēto Ungārijas vienību Falco.

Ungāri pirmajā mačā savā laukumā pieveica Rumānijas CSU Oradea ar 71:62, bet viesos ātri vien nonāca zaudētājos – arī divu spēļu summā. Lai gan līdz ceturtdaļas beigām izdevās pietuvoties, pirmo puslaiku rumāņi noslēdza ar desmit punktu pārsvaru un +1 kopvērtējumā. Gan pēc trešās, gan ceturtās ceturtdaļas summā bija neizšķirts (Okorna komanda pamatlaika beigās neizmantoja iespēju nokārtot uzvaru), kas nozīmēja, ka sekos pagarinājums.

Sākoties tā pēdējai minūtei, summā plusos bija mājinieki, tomēr pēdējais vārds spēlē un sērijā piederēja Falco – lai arī tika piedzīvots zaudējums 90:96, divu spēļu summā ar 161:158 pārāki bija tieši ungāri.

Ventspils un Falco pirmā spēle notiks ceturtdien Ungārijā, bet Ventspilī komandas mērosies spēkiem trīs dienas vēlāk. Šī dueļa uzvarētājs iekļūst Čempionu līgas pamatturnīrā. Falco pērn spēlēja FIBA Eiropas kausā, kur neizkļuva no H grupas, uzvarot divās no sešām spēlēm.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    keda 24.09.2019, 12:58:29

    Okorns vienmēr ir jautri :) bet nu cerēsim, ka komanda nospēlēs labāk, nekā pēdējo maču ar avtodora mellajiem. Uz priekšu! Uz Čempionu līgu! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: