Iestājoties vēsākiem laika apstākļiem, par apkures pieslēgšanu daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās iedzīvotāji var lemt jebkurā sev vēlamā laikā.

Kad tiek pieslēgta apkure

Daudzi kļūdaini domā, ka apkure dzīvojamajām mājām tiek pieslēgta tad, kad vidējā āra gaisa temperatūra trīs diennaktis pēc kārtas nepārsniedz +8 grādus. Šāds nosacījums nepastāv jau sen, jo katrā daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā ir ierīkots individuālais siltummezgls. Tas nozīmē, ka apkuri mājās var pieslēgt pēc dzīvokļu īpašnieku iniciatīvas, kad vien tas ir nepieciešams, informējot par to pilnvaroto personu vai ēku apsaimniekotāju.

Automatizētais individuālais siltummezgls ļauj izmantot siltumu racionāli un taupīgi

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju automatizētā siltummezgla priekšrocība ir tā, ka siltumpadevi iespējams noregulēt pēc nepieciešamības, atbilstoši komfortam, noteiktam periodam pie noteiktas āra gaisa temperatūras. Iestājoties vēsākiem laika apstākļiem, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltummezglos iespējams noregulēt siltuma padevi tā, lai apkures sezonas sākumā nodrošinātu dzīvokļos komforta prasībām atbilstošu temperatūru ar minimālu siltumenerģijas patēriņu. Svarīgi arī nepieļaut dzīvojamo māju ārsienu atdzišanu, lai pēc tam, uzsākot apkures sezonu, ēkas apsildei nebūtu jāpatērē krietni lielāks siltumenerģijas daudzums.

Ēkas siltummezglā tiek uzskaitīts mājas kopējais patērētais siltumenerģijas daudzums

Pašvaldības SIA Ventspils siltums ražo un piegādā siltumenerģiju līdz dzīvojamo ēku ievadiem. Savukārt par ēkas iekšējās siltumapgādes sistēmas darbību, tostarp par apkures pieslēgšanu un regulēšanu, atbild dzīvokļu īpašnieku izraudzītā pilnvarotā persona jeb mājas apsaimniekotājs. To, cik apkures un karstā ūdens nodrošināšanai patērēta siltumenerģija, uzskaita mājas kopējais siltumskaitītājs. Attiecīgi pēc ēkas kopējā siltumskaitītāja rādījumiem tiek veikts maksājuma aprēķins par apkuri.

Ik mēnesi aktuālo informāciju par centralizētajai apkures sistēmai pieslēgto daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumenerģijas patēriņu, kā arī katras mājas siltumenerģijas izmaksas uz 1 m2 iespējams aplūkot uzņēmuma Ventspils siltums mājaslapas sadaļā E-pakalpojumi: http://ventspilssiltums.lv/lv/e-pakalpojumi/informacija-par-eku-siltuma-paterinu

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -4
    Kàpèce 30.09.2019, 09:04:22

    Lūdzu slēdziet klāt Sarkanmuižas dambī 7!!!

  • -5
    arcus 30.09.2019, 09:50:53

    Jā, tieši šeit var pasūtīt siltuma pieslēgšanu mājai!!! Jūs pareizi sapratāt!

  • -2
    krustmateflorence 30.09.2019, 13:21:57

    Dienas vidējā temperatūra+17,bet nakti +12,jau murgo pa apkures pieslēgšanu,nu gatavais sviests... .

  • -1
    Ventspils_VNI 30.09.2019, 16:19:32

    Informējam, ka pašvaldības SIA „Ventspils nekustamie īpašumi” pārvaldībā esošajām nerenovētām daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām apkuri pieslēgs 1.oktobrī. Savukārt siltinātām daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām apkuri plānots pieslēgt nedaudz vēlāk.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: